diumenge, 12 d’octubre del 2014

fricandó amb rossinyols

QUE EL COLOR GROC ES PORTA

Doncs els rossinyols tenen un color groc preciós, i a més són molt saborosos. Avui els farem amb un guisat amb carn. Hi donarà un gustet espectacular a la salsa. Aquest any se'n troben a les verduleries, la gent ha deixat de comprar només rovellons i comença a comprar d'altres bolets. No tinc res en contra dels rovellons però els rossinyols i els camagrocs no tenen res a envejar-los. Per mi són uns bolets d'una grandíssima qualitat culinària. Podeu provar també: cigrons amb rossinyolscrema de camagrocs i molt aviat us penjaré una recepta amb calamars i rossinyols.







INGREDIENTS:

250 g de carn per fer fricandó tallada prima

150 g de rossinyols

1 pastanaga

1 ceba

1/2 tassa de café de vi blanc

1/4 de tassa de cafè de conyac

herbes aromàtiques: romaní, farigola i orenga

farina

oli

sal i pebre




Salpebrem els talls de carn i els enfarinem per cada costat. Penseu que si sou cel·líacs podeu substituir la farina de blat per farina de blat de moro.

Pelem la pastanaga i la ceba i ho ratllem.

Netegem els rossinyols passant-hi el dit mullat per tot arreu per endur-nos la mica de terra o fulles que puguin tenir enganxats. No els submergiu mai en aigua que es tornarien aigualits. Els bolets són com esponges.

Posem una cassola al foc amb un fons d'oli i hi enrossim els talls de carn.

Un cop enrossits hi afegim la pastanaga i la ceba i ho amanim amb les herbes, no sigueu escassos. Ho deixem fer fins que la verdura s'hagi estovat bé.

Hi afegim el vi i el conyac amb el foc ben alt i deixem que reduiexi una mica.

Hi aboquem els rossinyols i els donem un parell de voltes. Abaixem el foc i tapem la cassola.

La deixem fer a foc ben baix, tapada almenys 20-25 minuts. L'anem vigilant que no ens quedi sense suc. Si fés falta hi podem afegir una mica d'aigua.

Passat aquest temps apaguem el foc i la deixem reposar abans de servir.



2 comentaris:

  1. Me encanta el frincandó y con estas deliciosas setas es una receta de diez, me encanta!!
    Un beso

    ResponElimina
  2. Doncs a provar-la! A més quest any es troben molts rossinyols, tant a la botiga com al bosc, je,je! Moltes gràcies un petó!

    ResponElimina