dimarts, 23 de setembre del 2014

pizza amb figues i pernil

TEMPS DE FIGUES

M'agrada fer recettes amb productes de temporada, ja ho sabeu. Aquesta pizza no pot ser més bona. Amb tres ingredients un resultat boníssim. El contrast dolç i salat és molt de la nostra cultura culinària catalana. Feta amb 10 minuts, una gran recepta per quedar bé amb els amics. Ja m'ho direu quan la tasteu.






INGREDIENTS:

1 massa de pizza fresca, no precuinada

2 mozzarelles fresques

7 figues

6 talls prims de pernil ibèric

oli i orenga



Encenem el forn al màxim.

Desenrotllem la pizza i la posem sobre d'una plàtera de forn amb el mateix paper i un altre paper vegetal que posareu per acabar de cobrirho tot. No hi poseu paper d'alumini que s'enganxa molt a la pizza.

Un cop desenrotllada amb la ma mateix l'estirarem una mica més fent pressió perquè s'escampi una mica. Volem una massa de pizza molt prima.

Tallem les mozzarelles a talls prims. Les deixem en una escorredora que perdin una mica l'aigua.

Tallem les figues en quatre trossos cadascuna.

Col·loquem les figues tot al voltant de la pizza i fem una altra corona a la part de dins, que quedin ben repartides per tot arreu.

Fem el mateix amb els trossos de mozzarela, tapant els llocs on no hi ha figues, que ens quedi tota la massa practicament tapada.

Hi posem un rajolí d'oli i orenga.

La posem 10 minuts al forn a 200º i la traiem.

Amb la pizza encara calenta hi posem els talls de pernil deixar-los caure com un tros de roba, si s'arruguen queden més bonics que posats llisos.

La mengem ben calenta.

4 comentaris:

  1. Te he conocido por casualidad buscando una receta con bolets y me gusta tu blog seguiré por aquí un buen rato, me quedo de seguidora par no perderme nada.
    Mira que he comido pizzas diferentes pero esta no la he visto nunca, ah de estar riquisima!!
    Un beso

    ResponElimina