dissabte, 11 de gener del 2014

salmó saltat

ANTES MUERTA QUE SENCILLA

Doncs, home, hi ha moments per a tot. Hi ha moments per anar a lluir i hi ha moments de vestir-se per anar a comprar.
I amb el menjar el mateix, hi ha plats de diari i plats de lluïment. Avui un plat de diari però no per això menys bó. Farem salmó, un peix molt saludable, que ens aporta colesterol del bó. Us asseguro que us encantarà aquesta recepta de salmó. El salmó es talla a tacos i d'aquesta manera queda cuit al punt, perquè només es salta lo just. Una recepta molt ràpida , senzilla i que queda molt bona. Com em passa alguna vegada, la vaig menjar en un restaurant i me l'he fet meva.








INGREDIENTS:

6 espàrrecs

1 ceba tendra petita

1 llom de salmó de 200 grs  (sense espines)

sal i pebre negre


Tallem els espàrrecs doblegant-los fins que es trenquin. Veureu que es trenquen amb la mà per on encara estan tendres, més avall ja no es poden partir amb la mà perquè estarien massa estellosos.

Pelem la ceba tendra de l'última capa i li traiem la part de dalt i de baix.

Tallem en quatre trossos els espàrrecs i la ceba a llunes no molt primes.

Fem tacos del salmó d'una mida de tres x tres centimetres.

En una paella posem un rajolí d'oli, molt poc, amb el foc ben alt. Hi tirem els espàrrecs i la ceba i ho anem saltant. O sigui ho anem passant i retombant per la paella perquè es faci de tots cantons.

Al cap de set minuts de paella hi posem els tacos de salmó i ho amanim tot plegat amb sal i pebre, sense escatimar, però com sempre sense passar-nos, un plat amb excés de sal no té solució.

Anem saltant ara tot plegat fent que el salmó es  cogui per tots quatre costats. Necesitarem entre tres i cinc minuts perquè ja estigui fet. Veureu que el rosa més fort passa a ser un taronja més suau quan el salmó es cou. Vigileu al saltar que no se us trenqui el salmó, tombeu-lo amb compte. Encara que per dins no estigui cuit del tot aquesta serà la gràcia perquè ens quedi ben amorós.

2 comentaris:

  1. El salmó no necessita disfressa, oi mami? és tan gustós que ell sol ja va ben vestit! ha ha ha. Boníssima proposta, sencilla! ha ha

    ResponElimina
  2. I és molt gustosa, s'ha de ser una mica generós de sal i pebre, però sense passar-se. Un petó Marina

    ResponElimina