dimecres, 21 d’agost del 2013

entrepà de picnic

UNA NOVA MANERA

Hi ha una nova manera de fer entrepans, ens permet fer entrepans sucosos, refrescants i que no ens faci massa sed. Són ideals per prendre de picnic. Es tracta de posar una base de tomàquet ratllat i barrejar-la amb el que vulguem: tonyina, olives, anxoves, pebrot del piquillo, ou dur, trossets de fuet, salmó, pernil, blat de moro, ceba tallada petita... Fins i tot un ou ferrat sencer amb pebrots del piquillo!!
La novetat és que no partim l'entrepà per omplir-lo. Tallem la barra de pà pel mig i la farcim per dins sense obrir-la. El resultat és un entrepà que ha guardat tot el suc a dins i és molt refrescant. L'incovenient és que no el podem menjar al cap de moltes hores perquè se'ns remulla massa.







INGREDIENTS:

1 barra rústica de quart

2 tomàquets madurs

1 llauna de tonyina petita

20 olives farcides

optatiu un ou dur



Agafem els tomàquets madurs i els ratllem. Hi afegim la tonyina i el seu oli i les olives farcides tallades a rodanxes. Hi afegim una punta de cullerada de sucre per treure l'acidesa del tomàquet i si voleu una mica de pebre negre. Ho remenem tot plegat i ja tenim el farciment fet.

Agafem la barra de pà i la tallem pel mig. Posem un ganivet de tallar pà a dins per tal de fer espai a l'imterior de la barra. Ho fem donant voltes al ganivet com su burxéssim. Si voleu podeu treure una mica de molla de dins, però no és necessari. N'hi ha prou amb xafar-la cap als costats amb el mateix ganivet.

Farciu les dues parts de la barra amb el farciment posant-lo ben endins amb una cullera. Volem que el farcit arribi fins al crostó.

Emboliqueu la barra si la preneu de picnic o serviu-la en una plàtera si us la mengeu a casa i aneu fent talls per cadascú.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada