diumenge, 30 de juny del 2013

tartiflette

PICNIC A LA PLATJA

Si estem cansats de la típica truita de patates als picnics, proveu de portar aquesta tartiflette, que tant es pot menjar calenta com freda. Aquest estiu en posaré més d'aquestes receptes, perquè són molt pràctiques, es poden fer amb antelació i deixar-les preparades per menjar hores després. Es poden consumir fredes o calentes. Això sí, hem de tenir en compte que l'ou quedi ben cuit, sinó podem tenir un disgust. Hem de tenir la precaució de mantenir-les de seguida en fred. Proveu altres quiches: quiche de bolets amb salsa de piquillos  o quiche de carbassó.






INGREDIENTS:

1 paquet de pasta brisa

3 patates

150 grs de bacon

200 ml. de crema de llet

2 ous

1 ceba petita

200 grs de formatge manxego ratllat ( els francesos ho fan amb reblochon, si en trobeu el podeu usar)

sal i nou moscada


Engeguem el forn al màxim perquè s'escalfi.

Posem una olla al foc amb les patates sense pelar, una mica de sal i aigua que les cobreixi sobradament. Les deixem bullint fins que les punxem toves amb una forquilla.

Pelem la ceba i la tallem a troços ben petits. Si teniu nens i no voleu que es trobin els troços la podeu ratllar.

Posem una paella al foc i hi posem el bacon tallat a troços petits. Quan el bacon ja està una mica cruixent hi posem la ceba i la deixem fins que es faci tova. La ceba ha d'estar tallada ben petita.

Posem la pasta brisa en un motlle rodó amb el paper vegetal mateix que vé perquè no s'enganxi al motlle.  Retallem tot el voltant la massa i el paper que sobra. La posem al forn tapada amb paper de plata, que estigui enganxat a la massa, no per sobre com si ho tapessim, i la deixem uns set minuts a 200º.

Mentre batem els ous i la crema de llet amb el turmix i hi afegim la sal i nou moscada.

Pelem les patates i les tallem a rodanxes.

Quan traiem la massa del forn hi posem les patates tallades al fons, per sobre la ceba i el bacon. A sobre el formatge manxego ratllat i ho reguem amb l'ou i la crema de llet.

Ho posem de nou al forn a 200 º uns 20 minuts, si teniu la funció ventilador millor , perquè la calor es distribueix uniformement.

Abans de treure-ho del forn assegureu-vos que punxeu amb un punxó llarg i surt sec, el que vol dir que l'ou s'ha cuit del tot.

Si no la consumiu de seguida penseu a guardar-la a la nevera.

2 comentaris:

  1. Fa poc que he descobert el teu blog i m'encanta. Jo en tinc un però encara tinc molt per aprendre en tot... provaré de fer aquest plat fred. Gràcies per compartir-ho. Judith Ribas Bergadà. http://jucuinesimes.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  2. Hola Judit, benvinguda. Jo aprenc coses cada dia, crec que això és el que te de bó la cuina, mai t'avorreixes, sempre hi ha alguna cosa per provar. Un petó.

    ResponElimina