divendres, 26 d’octubre del 2012

farcellets d'albergínia


M'AGRADEN DE TOTES MANERES

Suposo que tohom te algun producte que li agrada fet de qualsevol manera. A mi això em passa amb les albergínies, m'agraden amb tot i com siguin.
Avui les farem protagonistes d'un primer plat, un plat ràpid i fàcil. També podem provar de fer un gratinat d'albergínies , ara que vé el fred. Per fer aquest gratinat necessitareu més temps, però per la d'avui en teniu prou amb 15 minuts. Espero que gaudiu d'aquesta recepta original.






INGREDIENTS:

1 albergínia gran

1 mozzarella fresca

una mica de formatge parmesà ratllat

mel

sal


Netegem bé les albergínies, no cal que les pelem. Tallem la part de la cua i la part de la punta. Les tallem a llesques de dalt a baix més o menys de 0'5 cms. No us amoineu, la qüestió és que no siguin ni molt primes ni massa gruixudes.

Les submergim en un recipient amb aigua amb sal abundant. Això els hi treu amargor.

Engeguem el forn al màxim perquè s'escalfi.

En una paella hi posem oli que cobreixi bé el fons. Escorrem bé les albergínies, si és necessari amb un paper de cuina. Les posem a la paella quan l'oli sigui ben calent. Les fregim d'un costat i de l'altre. Les traiem i les deixem sobre de paper de cuina perquè deixin anar l'excés d'oli.

Traiem la mozzarella de la bossa i la deixem que escorri una mica. La tallem a talls no gaire gruixuts.

Agafem un tall d'albergínia i a sobre hi posem una mica de sal i una mica de parmesà ratllat, ho tapem amb un tall o dos de mozzarella segons vosaltres veieu. Emboliquem el tall d'albergínia fent un rotllet i l'enganxem amb un escuradents. Feu el mateix amb tots els talls d'albergínia.

Agafem una plàtera d'anar al forn i hi posem els rotllets d'albergínia repartits. Els posem al forn just 5 minuts, només el temps necessari perquè la mozzarella es desfaci una mica.

Un cop trets del forn agafem una cullereta petita i la poseu dins el pot de mel. La traieu i quan veieu que el raig no sigui massa gruixut, deixeu que degoti per sobre dels rotllets de les albergínies. La mel li dona la gràcia a aquest plat.

Altres receptes amb albergínia: entrepà d'albergínia , albergínia oriental , espaguetis amb albergínia , escalivada express.

6 comentaris:

  1. Sóc molt fan de l’albergínia i aquesta es una recepta superfacil! Apuntada! :D

    ResponElimina
  2. Que curiós! segur que la mel és el toc de gràcia!! m'agraden molt tot tipus de combinacions de dolç/salat.

    ResponElimina
  3. Sí que ho és, i també trobar la mida justa ni massa ni massa poca.

    ResponElimina