dilluns, 6 de juny del 2011

espaguetis amb albergínia

ARA TOCA PASTA

Ara vé el temps d'albergínies, pebrots i tomàquets. A qui no li agraden les albergínies? A tu? Doncs no passa res perquè aquí estan tallades petites i barrejades amb pasta. I si en feu molta quantitat i us en queda, ho guardeu a la nevera per un altre dia. Shhhh! que no ens sentin els italians que diuen que la pasta no es reescalfa mai. 
Us aseguro que és un plat ràpid que podeu tenir fet en quinze o vint minuts si us organitzeu. A la cuina és molt important l'organització, començar pel que costi més temps de fer, així mentrestant es pot anar fent totes les altres coses. I si mentres s'està fent ja no tenim res més per cuinar doncs... llegim el diari per exemple tot fent un aperitiu!







INGREDIENTS:

1 albergínia gran o dues de mitjanes

1 llauna de tomàquet triturat

250 g d'espaguetis

oli, sal i una mica de sucre


Posem una olla amb aigua abundant al foc i hi poseu un grapadet de sal.

Mentres pelem les albergínies i les tallem a quadrats petits. Les posem dins un recipient amb aigua i sal.

Posem una paella al foc amb dos dits d'oli al fons. Quan l'oli estigui ben calent hi tirem les albergínies ben escorregudes. Vigilieu que no us vagi a parar aigua a la paella que us esquitxaríeu molt! Jo no vull reclamacions després.

Quan l'aigua ja bull hi tirem els espaguetis i els bullim el temps que digui l'envàs.

Quan les albergínies estiguin toves, escorreu l'oli i tireu a la paella el tomàquet triturat. Hi poseu una mica de sal i una mica de sucre també. Deixeu-ho tot plegat a foc mig uns 10  o 15 minuts. Si la salsa queda crua no te bon gust, veureu que el tomàquet està fet perquè canvia de color i s'espessa una mica.

Escorreu bé la pasta després de tirar-hi un bon raig d'aigua freda per parar l'ebullició i poseu-la en una plata amb la salsa per sobre. Sobretot que els espaguetis estiguin ben escorreguts , sino la salsa queda aigualida.


2 comentaris:

  1. M'ha agradat molt aquesta recepta, provaré de fer-la, que ara és època d'examens i van bé les coses ràpides i bones!!

    ResponElimina
  2. I tant! que quan hi ha examens s'ha d'estar molt en forma!! Et desitjo que et vagi tot bé. Un petó

    ResponElimina