dilluns, 20 de juny de 2011

porros a la vinagreta

NO HO DIRÍEU MAI

No ho diríeu mai però els porros serveixen per més coses que per posar-los a dins del caldo. La vichysoise ja està molt vista, ara farem un plat lleuger per l'estiu amb els porros. Si aneu a Navarra es fàcil que en mengeu. 







INGREDIENTS:

4 porros grans

vinagreta a la navarra:

1 tros de pebrot vermell

1 tros de ceba

unes branques de julivert

oli, vinagre de vi, sal i pebre


Posem  una olla al foc amb aigua i sal.

Agafem els porros i els traiem les primeres pells. Tallem la part més verda del porro i l'apartem, un altre dia es pot aprofitar per fer un brou. Els fem un tall de dalt a baix, sense acabar de tallar-los, només per fer que les pells que aprofitarem s'obrin per poder passar un bon raig d'aigua pel mig per si tenen terra. 

Quan l'aigua bull els deixarem uns quinze minuts. I ja es poden escòrrer.

SALSA VINAGRETA A LA NAVARRA
Agafem la ceba i el pebrot i els tallem a quadradets molt petits. Els posem en un bol, hi afegim el julivert ben picat, una tassa d'oli i mitja tassa de vinagre sal i pebre i ho barregem tot bé amb una cullera.

Servim els porros en una plàtera, ben escorreguts amb la sala per sobre.



3 comentaris:

  1. Alguna vegada la meva mare n'ha fet, amb aquest "picadillo" (o semblant, ara no sé ben bé què hi posava) són molt bons i fresquets, no sabia que era de Navarra aquest plat! li recordaré, que sempre diu que fa el mateix i no té idees :)

    ResponElimina
  2. I tat sobretot coses fàcils i fresquetes en aquest temps! Fins aviat Bet

    ResponElimina
  3. Els vaig fer ahir, i estan molt bons,es un plat refrescan, ho repetire.

    ResponElimina