diumenge, 12 de juny del 2011

amanida russa

ANEM A LA COSA PRÀCTICA

Estem d'acord que per fer una bona ensaladilla el millor es tallar totes les verdures ben petites i bullir-les a part. Sí, però això és una matada, no? I és clar, acabeu comprant uns paquets horrorosos d'ensaladilla congelada. Doncs jo us proposo una alternativa, aneu al mercat i compreu l'amanida russa que ja venen cuita com si fòssin mongetes o cigrons a la botiga del llegum. És molt millor i de passada donem vida al mercat. "Oh, és que jo no tinc temps". Doncs hi aneu el dissabte i convertiu l'amanida russa en el plat nacional del dissabte. Què? Com ho veieu?







INGREDIENTS:

1/2 quilo d'amanita russa ja cuita

12 olives farcides

12 peces de variants en vinagre (cogombrets, coliflor, pastanaga...)

2 ous

1 llauna de pebrot vermell

1 llauna de tonyina amb oli

MAIONESA

1 ou

vinagre de vi blanc o negre però que no sigui de mòdena

oli de girasol i sal


Agafem dos ous i els posem en un pot amb aigua i quan l'aigua bulli comptem 12 minuts i ja els podem apagar. Un cop cuits els traiem del foc i els posem aigua freda per poder-los pelar millor.

MAIONESA
En un pot del túrmix hi posem un ou, una mica de sal, un raig de vinagre i un got d'oli ple. Posem el braç del túrmix a sota de tot i amb la velocitat màxima esperem batent a sota durant uns vint segons, comptant tranquil·lament. Després anem pujant el túrmix mica en mica cap amunt, molt suaument. Et voilà , la maionesa feta. 

Posem l'amanida russa en una plàtera i li tirem la tonyina ben escorreguda de l'oli, 1 ou dur tallat a trossos petits, l'altre el guardarem per decorar. Hi tirem també les variants tallades a trossos ben petits, el pebrot vermell a trossos petits (no cal posar-hi tota una llauna) i en guardem unes tires per decorar. Tallem les olives farcides i les posem també i en guardem algunes de senceres per decorar.

En aquest moment hi posem la maionesa, jo crec que amb 5 cullerades n'hi haurà prou. Si hi posem massa maionesa és quan queda una ensaladilla massa pesada. Es tracta de trobar l'equilibri, ni poca ni molta. Barregem bé la maionesa i si la patata es desfà una mica no passa res, perquè queda millor i tot. I ho aplanem per guarnir.

Ho guarnim amb l'ou dur fet a rodanxes, les tires de pebrot vermell i les olives.

2 comentaris:

  1. No ho sabia que també venien ensaladilla cuita al mercat! abans tenia paciència i la feia des d'un bon començament (tallant totes les verduretes, etc...) i com que la congelada no m'agrada massa doncs fa temps que no en menjo! M'agrada molt més anar al mercat que al super, però la veritat és que amb l'excusa del temps vaig molt més al super que al mercat :( va, buscaré un foradet!

    ResponElimina
  2. I tant, el dia que puguis anar al mercat aprofita-ho i compra aquelles coses que no trobes a d'altres llocs. Donem vida al mercat!!

    ResponElimina