divendres, 22 d’octubre del 2010

rellomillo amb salsa de gerds

LA BARREJA PERFECTE DE DOLÇ I SALAT

Com anem nois? Va fent fred , no? Però encara no ve de gust del tot la cuina d'hivern, hivern. Doncs farem un plat apte per a tot l'any amb ingredients de tot l'any.

Ja no us ha agradat el títol, no? Doncs no sigueu així que no passa res, no tingueu prejudicis...
Ens hem de treure les manies a la cuina de barrejar coses. Hem d'anar fent proves i adaptar les receptes als nostres gustos, anant provant anirem millorant i rectificant el que no ens ha agradat. No us desanimeu mai!!! Si us plau!
Avui, doncs, uns filets de porc amb salsa de gerds, una salsa feta amb melmelada on barrejarem dolç i salat. Aquesta barreja és molt comú en la cuina saxona, però també és molt nostre barrejar dolç i salat: pollastre amb prunes i pinyons, ànec amb peres, etc.
Una recepta molt fàcil.





INGREDIENTS:

1 pot de melmelada de gerds (només n'utilitzarem algunes cullerades)

1 Dues culleradetes de mostassa

una cullerada de mantega

sal i pebre

1 peça de filet de porc  (per dues o tres persones segons com sigui de gran)


El filet de porc és un tall que és allargat i molt melós, també se'n diu "llaminera" de porc. Té la forma de botifarra molt  gruixuda.

Agafem el filet de porc i el fem a talls de 1'5 cms i els salpebrem - que no vol dir res més que posar-hi sal i pebre.

Agafem una paella i li posem la mantega i la posem al foc. Deixem que la mantega es desfaci, sense esperar que es cremi perquè ens agafaria un gust amargant. Posem els talls i els fem a la paella durant dos minuts  per cada costat, això  depèn de com ens agradi cuita la carn. Reservem la carn en un plat.

A la mateixa paella hi posem mig got d'aigua perquè es desfaci la carn que ha quedat  enganxada al cul de la paella - sí, nois! misteris de la cuina hi ha coses que "socarraetes" són més gustoses. Però recordeu que mai han d'arribar a ser negres les coses que es torren -. De seguida hi posem dues culleradetes de mostassa molt petites i després 5 cullerades grans de melmelada de gerds. Deixem que la salsa es vagi fent una estona , remenant-la fins que veiem que va quedant espessa. I ja està.

Servim els talls del filet de porc amb una mica de salsa a sobre. Si en volem fer per més gent comprem més talls de filet que amb aquestes quantitats sortirà bastanta salsa.

Ho podeu acompanyar d'unes patates fregides o unes xips de moniatos, un puré de patata o un arròs pilaff (un altre dia l'explicarem que ara ja es tard).

2 comentaris:

  1. Que senzill i bo!!M'estic enganxant al teu bloc, tants anys d'anar fent més o menys el mateix i ara em renovo. I ho recomano o sigui que tens més admiradors dels que et penses!

    ResponElimina
  2. Ei gent, he fet el rellomillo amb salsa de gerds i de veritat és molt fàcil i bo.
    Us animo a que ho feu.

    ResponElimina