dimarts, 22 de maig de 2018

cuscús amb mandonguilles

TUPER?

Sou dels que us feu tuper per anar a treballar? Si sou dels que treballeu per dinar al vostre gust i de manera econòmica us interessarà aquesta recepta. Te tots els ingredients per ser una recepta completa. Te de tot: verdures, hidrats de carboni i proteïnes. Un plat únic de tota la vida, vaja. Els nostres avis eren molt savis i l'escudella barrejada és una prova d'aquests plats únics que alimentaven be tota la família. Si voleu hi podeu afegir un grapat de cigrons cuits també. Voleu mès idees de plat únic? Doncs mireu aquest apartat  en trobareu més de 30. Aneu al mercat i busqueu un lloc de confiança on facin unes bones mandonguilles sense conservants i amb bona carn i ja tindreu la meitat del plat fet.






INGREDIENTS:

1/2 carbassó

1 pastanaga

1 porro

1 ceba

1 tros de carbassa

1 cullerada de postres de curri

1/2 cullerada de postres de comí

3 cardamoms


2 tasses de cuscús


Si el carbassó és ben fresc l'esbandim bé i no cal que el pelem. Si la pell no us fa gràcia perquè trobeu el carbassó una mica pansit, no aprofiteu la pell. Pelem la pastanaga i ho tallem tot a daus.

Pelem el porro de la darrera pell o de les dues darreres i li fem un tall al mig per esbandir la terra que pugui dur a dins. Pelem la carbassa i la ceba. Ho tallem una mica i ho passem per una picadora per fer-ho petit.

Posem un fons d'oli en una cassola, suficient per fregir les mandonguilles. Un cop s'ha escalfat hi posem les mandonguilles, primer d'un costat i després de l'altre. 

Un cop fetes les traiem i hi posem els daus de carbassó i pastanaga.  Un cop fregit ho traiem.

Retirem la meitat de l'oli i posem a la cassola el curri, el cardamom i el comí. Hi afegim el triturat de carbassa, porro i ceba. Ho amanim amb sal i ho deixem fer a foc mitjà. 

Un cop la verdura es vegi cuita hi afegim les mandonguilles de nou i ho cobrim amb aigua.

Deixem que bulli 7 minuts, passat aquest temps hi afegim les tasses de cuscús, tapem la cassola i apaguem el foc.

Heu de saber que el cuscús ja ve precuinat. Per tant n'hi ha prou amb escaldar-lo amb aigua ben calenta i vapor perquè es cogui. És important però que hi hagi líquid suficient perquè s'hidrati.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada