diumenge, 20 d’agost de 2017

espaguetis amb shitakes i all negre

EN UN TRES I NO RES

La pasta té això de bo, és ràpida de preparar. Mentre escalfes l'aigua i bulls la pasta pots fer la salsa. Així que en 20 minuts tens un plat de pasta espectacular. Combineu els ingredients que tingueu i afegiu-hi un ingredient inesperat i el resultat serà boníssim. En aquest cas hem utilitzat l'all negre i unes avellanes torrades. L'all negre té un gust especial, podríem dir que recorda una mica la pega dolça. No és gens fort a diferència de l'all fresc. Així que si teniu por que us repeteixi aquesta és una manera de menjar all. Us animo a crear les vostres receptes de pasta. Al bloc trobareu moltes receptes de pasta per tots els gustos perquè en traieu idees.  Aquí les podeu veure.






INGREDIENTS:

175 grs d'espaguetis

12 avellanes torrades

2 alls negres

8 espàrrecs

4 shitakes

oli 

sal i pebre




Triturem una tasseta de cafè d'oli amb dos alls negres. Ho passem fins aconseguir una salsa fina. Millor trossejar abans l'all perquè es trituri millor. 

Partim els espàrrecs doblegant-los de la part de baix, veureu que es trenquen per on encara son tendres. Només aprofitarem la part de la punta, l'altre tros el llençarem o el podem posar en una sopa de verdures per aprofitar-ne les sals minerals que porti. Tallem a trossos petits els espàrrecs i deixem les puntes més senceres per decoració.

Els shitakes ja venen molt nets no els fa falta passar-los per aigua. Els tallem a trossos ben petits, com si els esmicoléssim, així es barrejaran millor amb la pasta.

Posem una olla al foc amb aigua abundant i sal. Quan l'aigua bulli hi posem els espaguetis i els bullim el temps que indica l'envàs.

Tirem l'oli amb all en una paella i la posem al foc. Hi afegim els espàrrecs i els shitakes i ho amanim amb sal i pebre. Els saltem a la paella amb el foc alt. 

Un cop els espaguetis ja son cuits els traiem del foc i afegim una mica d'aigua freda a l'olla per parar la cocció i evitar així que s'enganxin quan els escorrem. Quan la pasta està bullint te la seva capa exterior oberta per la temperatura de l'aigua, refredant l'aigua fem que es tanqui i no s'enganxin uns espaguetis amb els altres. Una mica és com quan et fas una neteja de cutis que has de tancar els porus després amb aigua freda. Què us sembla la semblança?

Barregem els espaguetis ben escorreguts a la paella amb els ingredients ja saltats. Hi donem un parell de tombs i ja es pot treure.

Servim la pasta amb les avellanes picades per sobre i les puntes d'espàrrec damunt de tot per decorar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada