dilluns, 27 de març del 2017

truita amb carxofes i alls tendres

TEMPORADA

Aprofitem la temporada de carxofes. Com les cuineu? Tenim moltes possibilitats de preparar-les: al forn, amb sopa, amb pasta, com a acompanyament... Voleu idees? Mireu aquestes receptes amb carxofa: cassola de quaresma, arròs amb bacallà i carxofes, pasta petita amb carxofa, fricandó de carxofes, pastís de carxofes, carxofes al forn amb patata i moniato, crema de carxofes, macarrons amb carxofes. Al bloc en podeu trobar més. Segur que trobareu la vostra manera preferida de menjar les carxofes. I pensar que a mi no m'agradaven abans!! Avui Tryita de carxofes un plat senzill però amb el toc dels alls tendres que us encantarà.






INGREDIENTS:

4 carxofes

4 alls tendres

4 ous

sal i oli


Triem les carxofes. Penseu a començar tallant el tronxo en direcció a les fulles pelant-lo pels quatre costats fent un quadrat. El tronxo ens quedarà quadrat enlloc de rodó un cop ben pelat. Heu de treure tota la part verda i deixar la part blanca del mig només. Ara seguim per treure totes les fulles exteriors fins arribar a les més blanques que ja son tendres. Quan veieu que es parteixen és que ja son tendres. Un cop la tenim així li tallem la meitat de les puntes de les fulles que son més dures i ja tindrem el cor de la carxofa a punt. Sempre ho dic no vulgueu aprofitar més del compte que és quan la carxofa fa mastegall perquè no és tendre. 

Tallem els cors de les carxofes a làmines primes. Les deixem en un plat amb aigua amb una branqueta de julivert damunt. Veureu com així no se us tornen negres.

Triem els alls tendres. Els tallem la part del peduncles i en traiem la pell més exterior. Tallem els alls a rodanxes primes com d'un centímetre fins que trobem la part verda més dura.

En una paella amb oli que cobreixi bé el fons hi posem els alls tendres a foc mitjà. Sobretot no s'han de torrar, només estovar-se a foc ni baix ni alt. Un cop s'han estovat una mica hi afegim les làmines de carxofes. Encara que hi vagi una mica d'aigua no hi passa res, ens anirà bé per coure-les. Les amanim amb una mica de sal i quan comencin a fregir les tapem i abaixem el foc, que coguin molt a poc a poc. Si veiem que queden seques hi podem esquitxar una mica més d'aigua pel damunt. Necessitarem uns 20 minuts per deixar les carxofes que parcticament es desfan.

Batem els 4 ous i els salem. 

Posem les carxofes en una paella una mica més petita perquè la truita ens quedi gruixuda. Hi posem els ous i deixem un foc mitjà. Anem intentant que l'ou es coli cap el fons de la paella trencant el fons de la truita amb una forquilla de fusta. Un cop la veiem ja quallada la tombem amb un plat pla i la deixem que es faci de l'altre costat. Feu-la al vostre gust si us agrada més quallada o més sucosa per dins.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada