divendres, 9 de desembre del 2016

crema de verdures amb llagostins

VOLS DIR?

Crec que encara dubtem de menjar sopes aquest any. La veritat és que no n'he fet gaires. Mira que a l'hivern, per sopar és el que vé més de gust, però aquest any... En fi, avui us proposo una sopeta de verdures amb un regalet, els llagostins. Una sopa de peix amb verdures per dir-ho al revés. Així podreu aprofitar les espines de peix i els caps que us queden al congelador. Compreu gambes o llagostins quan estiguin bé de preu i congeleu-les per poder-les gastar quan vulgueu. No perden res de gust, creieu-me. Quan necessiteu gambes o llagostins pelats sempre heu de pensar a guardar les pells i els caps per poder fer-ne una bona sopa. Si enlloc de posar-hi llagostins hi poseu gambes ja teniu un bon entrant per aquestes festes. Si vosaltres sí que teniu ganes de sopes no dubteu a entrar a aquest apartat on podreu trobar més de 40  receptes de sopes diferents. Bufeu abans que cremen!!






INGREDIENTS:


espines de peix o peix per sopa

1 ceba

1 fulla de llorer

1 branca de fonoll marí

1 tomàquet madur

8 llagostins

2 patates

2 porros

1/2 moniato

vi blanc

oli i sal




En una olla fonda hi posem un fons d'oli que just cobreixi el fons. Hi coen els llagostins d'un costat i de l'altre sense coure'ls massa i sense remenar-los, just volta i volta. Els traiem i afegim aleshores les espines que tinguem, el porro pelat i tallat en tres trossos, mig tomàquet, la fulla de llorer, el fonoll marí i un tros de ceba. Ho deixem que el peix enrosseixi una mica i que les verdures s'estovin i aleshores hi posem 1 litre d'aigua. Ho deixem bullir per fer el brou de peix durant 25 minuts.

Agafem la resta de la ceba i la tallem mal tallada a trossos. Pelem les patates i el moniato i ho tallem també. Pelem el porro i el rentem bé i el tallem a rodanxes gruixudes.

En una paella amb un fons d'oli hi posem les verdures, recordeu que tenim 1/2 tomàquet per posar-hi també. Ho sofregim bé durant una bona estona a foc mitjà fins que ho veiem ben tou. Un cop ben tou hi afegim un rajolí de vi blanc, com una tassa. Deixem que aquest vi redueixi i apaguem el foc.

Un cop el brou fet el colem i un cop buida l'olla hi posem les verdures que hem passat per la paella i les cobrim just amb el brou de peix, no en posem en excès sinó ens quedarà massa clara. Ho deixem bullir tot plegat 15 minuts, fins que trobem les patates i el moniato ben cuit que és el que costa més.

Un cop cuit ho triturem tot junt. Si trobem que no ha quedat prou fina la crema la podem colar.

Alhora de servir hi posem els 4 llagostins per cada ració al fons del plat i després hi posem la crema. Assegureu-vos d'haver tret l'intestí dels llagostins. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada