dimecres, 14 de setembre del 2016

pollastre al forn amb salsa d'all negre

MÉS NEGRE

Ja fa un temps que estic experimentant amb l'all negre. Avui us proposo aquesta salsa amb all fresc i all negre. L'alla fresc és més fort de gust i li paorta aquell picant rabiós, en canvi l'all negre te un gust més dolç, com de regalèsia. Si no l'heu provat mai jo us proposo que li perdeu la por i feu els vostres invents. La combinació queda boníssima ja ho veureu, i el pollastre al forn és com millor us el podeu menjar. La carn de pollastre és blanca i és menys greixosa que altres, per tant és saludable. Si us agrada el pollastre podeu provar de fer aquests alstres pollastres al forn: pollastre farcit, pollastre al forn amb fonoll i verdures, pollastre amb llima i llimona o pollastre amb magrana que aviat en serà el temps. Si voleu experimentar amb l'all negre proveu carpaccio de tomàquet, tallarines amb pebrot i all negre o sopa de blat de moro. I mireu la propera recepta que son unes verdures al forn per acompanyar aquest pollastre i també porten all negre. Ben aviat us posaré un arròs negre vegetal. Com? Ja el veureu.








INGREDIENTS:

4 quarts de cuixa de pollastre (si us agrada el pit hi podeu posar pit, cap problema)

2 grans d'all negre

2 grans d'all

1 tassa de llet de vi blanc (vull dir que no sigui una tassa petita, però tampoc un bol enorme)

1 cullerada d'oli

1 cullerada d'ametlles salades torrades

romaní

sal i pebre



Encenem el forn a 250 º.

Netegem bé el pollastre de restes de plomes. L'amanim amb sal, pebre i romaní sec per tot arreu.

El posem amb la pell tocant al fons, en una plàtera de forn fonda i no li posem oli. El deixem al forn amb el forn fort  uns 25 minuts.

Mentre preparem una salsa triturant els alls negres i normals, la tassa de vi blanc, l'oli i les ametlles. Ho triturem fins a obtenir-ne una salsa ben fina.

Un cop passats els 25 minuts tombem els talls i hi tirem la salsa per sobre i el deixem uns 10 o 15 minuts més. Que no es ressequi, si veieu que es resseca massa abaixeu una mica el forn.

2 comentaris:

  1. L'acabo de cuinar i m'ha quedat boníssim! Gràcies per compartir la recepte.

    ResponElimina
  2. Ole!!! Me n'alegro molt. A casa també va triomfar l'invent. Un petonàs.

    ResponElimina