dilluns, 22 d’agost del 2016

carpaccio de gambes

PER DEMÀ

Penseu que aquest plat no us el podeu menjar avui. El prepareu avui però us el mengeu com molt aviat demà. El que jo us aconsello és tenir-ho fet al congelador i quedareu de 10 quan tingueu convidats. Aprofiteu comprar les gambes quan les veieu bé de preu. I això sí, sobretot han de ser de Vilanova!!! Què pensàveu que fer un carpaccio de gambes és difícil? Doncs no. Seguiu les passes de la recepta i veureu com us en sortiu. És un plat per quedar bé u les gambes no son barates però també us diré que per fer un carpaccio de pica pica amb poques gambes en teniu prou.







INGREDIENTS:

6 gambes de Vilanova, poden ser mitjanes, no cal que siguin molt grosses

pebre de 5 colors

1/2 llimona

porradell

sal Maldon

oli



Pelem les gambes primer de tot i reservem les peles i els caps per afegir-los a una sopa de peix o a un fumet per fer un arròs o una fideuà. No es tracta de llençar res.

Un cop pelades els traiem l'intestí estirant-lo desde la part de davant de la gamba. D'aquesta manera ens estalviem la sorra de la gamba.

Les disposem sobre d'un paper film d'aquesta manera.



Ara les tapem amb un altre paper film damunt.


Amb una mà de morter els donem uns copets per aplanar-les una mica.



Les acabem de distribuir pel paper amb un corró per deixar-ho escampat uniformement. Sempre amb molta suavitat.


Un cop les tenim ben estirades entre els dos papers film tanquem bé les puntes amb el plàstic mateix que ens quedi ben tancat. Ara ja es pot posar al congelador, en un lloc que quedi ben pla, si teniu un calaix pla de posar glassons és el lloc que us anirà millor. Un cop hagi quedat congelat ja ho podeu posar a qualsevol calaix del congelador.

Deixem passar 24 hores al congelador com a mínim i ja ho podem menjar.

Traiem el paper d'un costat, ho col·loquem damunt d'un plat que sigui suficientment gran i retirem el plàstic de sobre. Ens quedarà tot el carpaccio ben pla damunt del plat. Amb el temps que ho amanim es descongelarà, no cal treure-ho del congelador amb molta anticipació.

Un cop tenim el carpaccio l'amanim amb el pebre de colors, el porradell tallat ben petit i una mica de res de ratlladura de llimona ratllada ben petita, però molt poca.

Ho amanim amb un rajolí d'oli i la sal Maldon una mica desfeta per sobre.

Ja ho tenim!!

Ho podem servir amb unes torrades per acompanyar.

2 comentaris: