dimecres, 30 de març del 2016

musclos amb ceba i tomàquet

RECORDS DE LA INFANTESA

Els plats típics que es feien a casa et transporten automàticament a aquell temps. A mi sempre m'han agradat molt els musclos en canvi als meus fills no els entusiasmen. A mi em tornaven boja els musclos de llauna en escabetx, era capaç de menjar-me'n una llauna sencera i de les escopinyes el que més m'agradava era beure'm el suc quan ja s'havien acabat. El xarrupava tot! En fi la sort és que encara podem reproduir aquests gustos amb les receptes familiars i recordar altres temps. Si us agraden els musclos els podeu preparar d'altres maneres: musclos a la croata, musclos a la marinera, crema de musclos, musclos al vapor, musclos farcits, pasta ai frutti di mare, cassola de closques o per rematar i amb més protagonistes una sarsuela.









INGREDIENTS:

1/2 quilo de musclos

1 ceba grossa

2 tomàquets madurs de branca ( que siguin tous)

1 fulla de llorer

1 cullerada de boles de pebre negre

oli

sal i sucre


Estirem el viso dels musclos, que és aquell fregall que els surt de dins la closca. Si els musclos son bruts de fora els passem el ganivet arran de closca per desenganxar les impureses o els paràsits. Jo compro sempre musclos de roca, els de viver tenen més carn i son més grossos però també tenen les closques més brutes. Si teniu previst fer musclos i els veieu molt bruts canvieu la idea, sino us fareu un fart de rascar closques.

Un cop nets els passem sota el raig d'aigua freda per acabar-los de rentar.

Pelem la ceba i la tallem a llunes primes.

Tallem els tomàquets per la meitat i els ratllem.

Posem una cassola al foc amb un raig d'oli per cobrir just només el fons. Hi afegim la ceba ja tallada, la fulla de llorer i les boles de pebre negre.

Un cop la ceba s'hagi estovat una mica hi afegim el tomàquet ratllat, sal, sucre i els musclos. Abaixem el foc i ho deixem fer tot plegat uns 12 minuts. Els musclos s'obren i fan  suc, hem de veure que el suc es redueix una mica i ja podem apagar. I res, a sucar pa!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada