dilluns, 16 de març del 2015

verdures al curri

ES NOTA

Es nota que m'agrada el curri. En poso en moltes receptes de les que faig. El vaig descobrir ja fa temps però és ara quan més l'utilitzo. Això em fa pensar que encara no he posat una recepta que feia a casa quan els nens eren petits, l'arròs amb xampinyons al curri. Un dia la posaré. Però ara anem per verdures, verdures amb curri, les acompanyarem d'arròs i ens quedarà un plat ben complet. El bròquil i la coliflor son les verdures d'hivern per excelència, mireu quantes maneres teniu de cuinar-les: verdura al vaporpasta amb bròquilflam de pastanaga amb coliflor i bròquilcrema de coliflorquiche de bròquil, entre d'altres.







INGREDIENTS:

2 ramets de bròquil

2 ramets de coliflor

1 pastanaga

1 tros de carbassa petit

2 tasses d'arròs llarg

1 ceba

1 gra d'all

1 tros de gingebre de la mida del dit gros

1 cullerada de postres de cúrcuma

2 cullerades de postres de curri

1 pot de llet de coco o crema de llet


Posem un pot al foc amb 4 tasses d'aigua i sal. Hi posem l'arròs llarg. Quan veiem que bull abaixem una mica el foc i el deixem bullir tapat durant 15 minuts. Un cop fet l'escorrem.

Mentres podem anar pelant la pastanaga i la tallem a rodanxes que no siguin primes. Tallem la carbassa sense pell a daus grossos.

Separem els ramets de la coliflor i del bròquil.

Pelem la ceba i la ratllem. Pelem l'all i el trinxem. Si tenim un trinxador d'alls com el que podeu veure al lateral del bloc ens anirà millor. També pelem el gingebre i el ratllem amb un ratllador petit.

Posem una cassola fonda al foc amb un fons d'oli. Hi enrossim les verdures, primer la coliflor i el bròquil. Després hi afegim la pastanaga i finalment la carbassa.

Quan la verdura s'ha enrossit, veiem que està d'un color una mica torrat, hi afegim la ceba ratllada, l'all, el gingebre, la cúrcuma i el curri i deixem que es cogui tot plegat.

Quan veiem que la ceba ja no treu suc hi posem la llet de coco. Quan comenci a bullir abaixem el foc i ho deixem 10 minuts que faci xup-xup.

Fem un flam, omplint una tassa d'arròs, ho premem bé i el tombem en un plat fondo. Per damunt hi posem les verdures i la salsa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada