dimecres, 17 de setembre del 2014

bacallà amb espinacs

INTOCABLE

No feia mai bacallà abans. Principalment per dues raons: no sabia dessalar-lo i em costava molt preveure de fer-ho amb dos dies d'antelació. Però sortosament m'he fet gran i la pràctica m'ha ensenyat a poder-ho fer. Abans el comprava ja dessalat i Santes Pasqües, tampoc és cap pecat això. Però em fa especial il·lusió fer-ho jo mateixa. Si voleu dessalar bacallà podeu mirar la recepta de bacallà amb pebrot. I l'altre cosa que em va ensenyar una bacallanera és que un cop dessalat el pots congelar i d'aquesta manera només has de preveure treure'l unes hores abans, no dessalar-lo dos dies abans!









INGREDIENTS:

2 talls de bacallà ja dessalat

50 g de pinyons

1 manat d'espinacs frescos o 150 g d'espinacs congelats

3 cullerades de farina

1 gra d'all

1 rajolí de vi


Si tenim els espinacs frescos els rentem fulla a fulla sota el raig d'aigua, perquè els espinacs porten molta terra.

Un cop ben nets els escorrem bé i els posem en una paella amb oli al foc i els deixem a foc mitjà que s'estovin. No sigueu escassos amb l'oli que els espinacs se'l beuen molt. Però si us passeu us passarà com a mi, potser una mica massa oliós. Hi afegim una mica de sal i quan els veieu tous ja es poden apagar. Es fan de seguida.

Si teniu els espinacs congelats els podeu posar tal qual a la paella amb el foc baix, tardaran més a fer-se que els frescos. Així que paciència.

Assequem el bacallà amb paper absorbent de cuina. El bacallà l'hem de fregir ben sec, si no és quan ens surt aquella aigua que el disgusta. Un cop sec el passem per farina.

Fregim el bacallà en una paella amb una mica d'oli per tots dos costats i el retirem. Amb 4 minuts per costat en tindrem prou si és gruixut, si és un tall prim amb 2 minuts serà suficient.

Un cop tret el bacallà en el mateix oli de fregir-lo hi afegim un gra d'all laminat i la meitat dels pinyons. Ho deixem enrossir una mica. Ho traiem de la paella i ho posem en un pot batedor per després. Deixeu l'oli encara a la paella.

Posem al foc la paella un altre cop i hi tirem el rajolí de vi i deixem que es redueixi una mica. Ho tirem al pot batedor i ho triturem tot plegat fins a obtenir-ne una salsa fina.

En una paella petita sense oli hi torrem l'altre meitat dels pinyons. Els hem d'anar remenant amb el foc mitjà perquè es facin de tot arreu. Queden més gustosos així.

Ho servim amb els espinacs a sota, a sobre el tall de bacallà i la salsa i damunt uns quants pinyons torrats.



1 comentari: