divendres, 18 d’abril de 2014

farinata

NENS

No us rendiu, si teniu nens i no els garada algun aliment, proveu-lo de fer de manera diferent. Hi ha nanos que no els agrada el tomàquet cru, però en salsa sí, o fregit també. Es tracta de no renunciar als aliments, si no es van limitant en el menjar. Us proposo aquesta mena de pizza feta amb farina de cigrons. Podria ser que no els agradessin els cigrons però d'aquesta manera potser se'ls mengen, qui sap! És una recepta tradicional de Gènova. Jo la vaig provar allà l'any passat i és boníssima. He buscat la recepta i us la passa, està comprobada.





INGREDIENTS:

250 g de farina de cigrons

750 ml d'aigua

80 ml d'oli (com mig got d'aigua)

1 cullerada de sal

romaní o farigola


En un bol gran barregem la farina i l'aigua amb una cullera de fusta. Ho deixem reposar durant 4 0 5 hores remenant de tant en tant.

Al cap d'aquest temps enecnem el forn al màxim.

Posem al bol l'oli i la sal i ho remenem per última vegada.

Untem una plàtera molt plana de forn amb oli i hi posem la barreja. Hi posem per sobre el romaní o la farigola ben escampada.

Ho posem al forn a 220º durant uns 45 minuts, fins que ho veiem ben daurat.


1 comentari:

  1. Apa, que bo! Aquesta és una molt bona idea per menjar llegum!

    ResponElimina