divendres, 21 de març del 2014

verdures a la grega

FONS DE NEVERA

Un dia us vaig parlar del fons d'armari que heu de tenir al rebost.
Avui us parlo del fons de nevera. Hi ha verdures que no es passen amb facilitat i que convé tenir-ne perquè ens poden servir per fer moltes receptes. Aquest és el cas d'albergínies, carbassons, cebes tendres, porros, pebrots... que aguanten més d'una setmana a la nevera. Per tant està bé tenir aquest fons de nevera per poder fer en qualsevol moment receptes de verdures com : verdura al fornquinoa amb verdures o una tempura, per exemple.







INGREDIENTS:

1 patata grossa

1 pebrot verd

1/2 carbassó

1/2 albergínia grossa

2 tomàquets madurs

6 cullerades de tomàquet triturat

1/2 got d'aigua

anet

oli

sal i pebre



Encenem el forn perquè s'escalfi.

Pelem la patata i la tallem a rodanxes no massa gruixudes.

Tallem el carbassó en rodanxes gruixudes després de rentar-lo bé. Si la pell està ben tibant vol dir que és fresc i no cal ni pelar-lo.

Pelem l'albergínia. Per pelar-la bé li podeu tallar la part de baixi de dalt, arrepenjar-la bé en una fusta i tallar la pell en direcció a la fusta. Ja veureu que així és va molt ràpid, si el ganivet us acompanya, és clar.

Tallem l'albergínia i el pebrot a troços quadrats. Tallem el tomàquet a trossos.

Agafem una plàtera d'anar al forn i hi posem les patates a sota de tot. A sobre totes les altres verdures repartides. Comproveu que la plàtera no sigui massa gran per la quantitat de verdura que teniu. Si queden massa amples és més fàcil que es cremin i no que vagin fent xup-xup que és el que ens interessa.

A sobre de la verdura a mida que li anem posant hi posem sal, pebre i anet, perquè quedi tot aromatitzat.

Finalment a sobre hi posem el tomàquet triturat, el mig got d'aigua i un raig d'oli.

Posem la plàtera al forn a 120º durant una hora. Quan noteu les patates ben toves ja es pot treure.

Aquest plat el podeu fer un vespre i ja el teniu a punt per l'endemà.


2 comentaris:

  1. Ummm quina bona pinta.!!
    El forn a dalt i abaix?
    Sempre tinc dubtes amb les receptes que van al forn.
    Gràcies
    Rosa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, el forn a dalt i a baix, però val més posar la plata del mig cap a baix del forn, aixi no se'ns cremaran de sobre les verdures.

      Un petó,

      Núria

      Elimina