dimecres, 22 de gener del 2014

flam de carbassa amb salsa de gorgonzola

TINC AGENTS I TOT

No us penseu que jo sola faig l'espionatge culinari. La meva filla Laia em va dir que havia menjat aquest plat en un restaurant, o sigui em va dir que havia menjat un flam de carbassa amb salsa de gorgonzola i d'aquí em va venir la inspiració per provar-lo de fer i la veritat és que el resultat és boníssim, ja ho veureu. Els flams salats són tota una troballa, és una manera de menjar verdures. Proveu  





INGREDIENTS:

1 tros de carbassa de mig quilo aprox.

1/2 porro

2 ous

1/2 brick petit de llet

1 tall de 50 grs de gorgonzola, també pot ser roquefort

6 mitges nous

una mica de mantega per untar els motlles (si no en teniu es pot fer també amb una mica d'oli)

estragó

sal

Són quantitats per fer 2 flams petits.


Pelem el porro, li traiem la pell de fora. Li obrim la part de les fulles verdes pel mig fins la meitat del porro i deixem que ragi l'aigua per entre les fulles per netejar-lo bé de terra.

Pelem la carbassa. Per fer-ho amb més comoditat talleu primer la carbassa amb trossos i després aneu traiem la pell a cada tall, posant el ganivet en direcció a la fusta per poder fer més força. Aquesta és la manera més fàcil de pelar-la.

Ratllem amb un ratllador manual o amb un robot el porro i la carbassa.

Engeguem el forn al màxim perquè s'escalfi.

En una paella hi posem un fons d'oli i la posem al foc amb el porro ratllat i la carbassa. Primer a foc alt i després el deixem mig. Hi posem una mica de sal i ho anem remenant que es faci de tot arreu.

Mentrestant en un pot de turmix hi barregem els ous i la crema de llet amb una mica de sal i estragó, ho batem tot junt.

Quan la carbassa i el porro estan ben tous apaguem el foc i ho barregem amb els ous batuts amb la llet.
Guardem la paella tal qual per després fer la salsa.

Untem les flameres amb mantega i hi posem la barreja de la carbassa a dins.

Posem aigua en una plàtera d'anar al forn que arribi fins una mica més de la meitat de les flameres. Hi posem les flameres, sense que entre gens d'aigua a dins.

Posem els flams al bany maria, així és com es diu el que fem, dins el forn a 180º uns 12 minuts, si teniu la posició de ventilador millor, que vol dir que l'esclafor es va distribuint per tot arreu del forn.

Ala mateixa paella que hem fet la carbassa hi posem el gorgonzola i la posem al foc amb una mica de crema de llet, un rajolí, i unes quantes nous trencades. Guardeu dues meitats per decorar després. Un cop la salsa s'ha barrejat ja podeu apagar el foc.

Un cop fets els flams es desmotllem, com que hi hem posat mantega no estaran enganxats, però ajudeu-vos de la punta d'un ganivet per si un cas, passant-la per tota la vora del flam.

Servim el flam en un plat amb la salsa per sobre i la mitja nou per decorar



2 comentaris:

  1. Els flams salats són una molt bona solució. Combinar un gust "dolç" de la carabassa amb un formatge blau i fort és una delicia!!

    ResponElimina
  2. I tant que sí, a mi també m'agraden molt els flams salats. Moltes felicitats pels vostre productes "saborosos". Un petó

    ResponElimina