dijous, 13 d’octubre del 2011

guacamole

DEMANO PERDÓ ALS MEXICANS

Sento molt el que diré, però, jo faig el guacamole sense cilantre. Ho sé, sé que és un pecat i que no se'n pot dir guacamole d'això, però a mi no m'agrada i no n'hi poso.
Xochilt no m'ho tinguis en compte si us plau! La Xochilt és una amiga meva mexicana que em sabrà perdonar aquest pecat.

El guacamole és un plat on el principal ingredient és l'avocat i es menja amb triangles de blat de moro torrat. És un plat molt refrescant quan fa calor i pot ser un bon entrant, un bon aperitiu, un bon tot, està boníssim!

Jo us explicaré el guacamole a la meva manera.






INGREDIENTS:

1 avocat

1 tros molt petit de pebrot vermell

1 tros molt petit de ceba

1 all petit

un raig de quètxup

el suc d'una llima o una llimona

una mica de sal i pebre

un polsim de curri (ells hi posen una sèrie d'espècies però aquí el que podem trobar i s'hi assembla més és el curry)

1 tomàquet madur però no tou

i finalment opcional un ram de cilantre


Posem tots els ingredients en un got batedor. Tot excepte el tomàquet. De pebrot i de ceba realment ha de ser un trosset com un dit index i l'all ha de ser molt petit, sino aquests gustos dominen massa. De quètxup una cullerada, i si la llimona te molt suc, només mitja. En fi quan ho passeu pel túrmix ho tasteu, tanqueu els ulls i penseu quin gust us agradaria més trobar, què hi falta.

Peleu el tomàquet madur i talleu-lo pel mig, en un costat ens quedarà la cua verda i en l'altra mitja part no hi haurà res. D'aquesta manera al tallar-lo pel mig podrem posar una punta de ganivet per treure les llavors amb molta facilitat. Si el tall el feu al revés no podreu treure les llavors.

Tallem el tomàquet a quadradets i el posem dins del guacamole ja passat. Els trossets de tomàquet ens donaran textura a la pasta i els podrem pescar amb els triangles de blat de moro.

Es menja així, sucant el blat de moro en el guacamole. 







4 comentaris:

  1. Doncs jo tampoc hi poso cilantre ;) i el que no sabia era el kètxup!! a casa també ens agrada molt el guacamole i en fem sovint, va molt bé pels aperitius oi? un altre dia li posaré una miqueta de kètxup!

    ResponElimina
  2. Jo no me'n recordo ni qui m'ho va dir, però va ser fa molt temps, quan no en tenia ni idea de què era això del guacamole i ho menjavem amb patates chips. Crec que deu ser com una adaptació als ingredients d'aquí, però a mi m'hi agrada.

    ResponElimina
  3. Que hem de fer? ningú és imprescindible i el cilantre no és l'excepció.

    A mi m'agrada amb cilantre, all, tomaquet, llimona sal i trocets de formatge, si és fresc cap problema, si és curat una mica menys i ja esta.

    Ara si m'el dones sense cilantre també m'el menjaré...

    ResponElimina
  4. Quin pes m'has tret de sobre!!!
    S'haurà de provar això del formatge,mmm!
    Un petonàs

    ResponElimina