dimarts, 8 de març de 2011

apfelstruddel


PASTISSOS CALENTONS D'HIVERN

Hi ha pstissos que es seveixen calents, com la tatin o l'apfelstruddel. Aquest pastís de nom tan estrany és un superpastís que fan a Austria que és molt bó. Jo us donaré una recepta molt senzilla, que no és ben bé com ho fan ells però que queda boníssim.

Se serveix calent amb crema de llet per sobre.






INGREDIENTS:

2 Pomes ( es pot substituir per d'altres fruites i també quedarà bé, plàtan, fruites vermelles, peres)

1 paquet de pasta brisa

 2 cullerades de sucre

30 panses

2 cullerades petites de canyella en pols

50 grs de mantega aprox.


Engeguem el forn al màxim per pre escalfar-lo.

Mentres preparem el pastís. Treiem la pasta de la nevera i la deixem a temperatura ambient per poder-la manipular millor i que no es trenqui.

Pelem les pomes i les tallem a quadrats petits.  Les barregem amb les cullerades de sucre, la canyella  i les panses.

Estirem la pasta i mirem de fer-la un rectangle d'aproximadament 22cms x 15 cms perquè tingueu una idea. El que ens sobri ho podem embolicar bé i deixar-ho per un altre dia per fer unes pastes petites o tronar a fer un struddel més petit, amassat i estirat una altra vegada.

En sentit de la part llarga repartim el farcit al mig del rectangle. Tallem la mantega a quadrats i la repartim per tot el farcit.Un cop repartit dobleguem les dues puntes cap endins perquè quan ho tanquem no s'escapi res per les puntes.

Tanquem el pastís portant les puntes cap al mig i les pessiguem perquè es vagin tancant.

Ho posem al mig del forn a 230º amb la posició de ventilador si la tenim i foc a dalt i baix.

Entre 15 i 20 minuts ja estarà fet, hem de veure que s'ha torrat la massa i sentir l'olor de la poma ja cuita.

Ens quedarà com un braç de gitano que servim calent a talls amb crema de llet per sobre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada