dilluns, 30 d’agost del 2010

llonzes de porc amb salsa de curri

UNA RECEPTA AMB GUSTOS TROPICALS

Us proposo una salsa per acompanyar llom a la planxa, pollastre a la planxa, un bistec, un lluç al vapor o fregit, etc.

Serveix tant per carn com per peix i porta uns ingredients especials però fàcils de trobar, al Caprabo i al Mercadona en tenen per exemple.





INGREDIENTS: (4 persones)

4 talls de llonzes de porc

salsa curri:

1 poma

1 plàtan

1 ceba no molt gran

1 pot de llet de coco si no en trobeu també podeu posar un bric de crema de llet

2 cullerades  de cullera de sopa de coco ratllat

3 cullerades de cullereta de postre de curri

sal  i oli

Per fer la salsa posarem en una paella el fons d'oli , com sempre, que no s'hi pugui nedar però que cobreixi tot el fons. Tallem la ceba a quadradets i la hi afegim amb el foc mig. Quan estigui una mica tova hi posem la poma tallada a quadradets pelada i sense llavors i el platant tallat a trossos. Ho deixem tapat a foc lent que es vagi estovant. Poseu-hi una mica de sal. Quan vulguem que una cosa quedi cruixent, posarem el foc alt i ho deixarem destapat. Quan volem que una cosa quedi tova, ho posem amb el foc baix i tapat, així es crea una sauna i fa que els aliments vagin suant i es coguin amb el seu propi suc. A vegades hi ha receptes que diuen que feu suar la ceba, doncs ja ho veieu no l'heu de posar a correr al voltant de la plaça, l'heu de tapar!
 Quan ja ho veiem tou hi posem les cullerades de curri i el coco ratllat i la llet de coco. Deixeu que arranqui el bull amb el foc una mica més alt i al cop de 2 minuts ja ho podeu apagar. Ho passeu tot pel turmix i ja teniu la salsa.
Agafeu les llonzes i les feu a la planxa amb una mica de sal i les acompanyeu amb una mica de salsa i unes patates fregides per exemple.

Com sempre si us queda salsa amb un pot de vidre ben tapat o un tuper a la nevera s'aguarda una setmana ben bé.

2 comentaris:

  1. Mami, aquesta es una recepte de salsa curry o es la teva?

    ResponElimina
  2. No, això no és la salsa curry. Es pot fer moltes salses amb curry, això és una versió molt edspecial amb gust tropical

    ResponElimina