diumenge, 1 d’agost del 2010

peix a la musselina d'all

LA PRIMERA RECEPTA

Sí, sí F O R N. Aquella porta que s’obre sota els fogons que no és un lloc per guardar les paelles ni la porta a l’inframon o pels que el tingueu a dalt no és una finestra ni un rebost…

Heu de perdre la por al forn , és el vostre aliat, us ajudarà més del que penseu, penseu que és com una termomix però gratis! Tots en teniu de forn, no?



INGREDIENTS:

-     1 quilo o 1'5 quilos de peix (depenen dels comensals). Pot ser rap, lluç, mero, rémol, etc. Jo aconsello rap o lluç. Demaneu a la peixateria que us el facin en dos filets de dalt a baix (sense espines, iupiii)

-       1 ou

-       1 got d'oli

-       1 gra d’all gros

-       1 llimona

-       sal i pebre


Agafeu una plata d’anar al forn. Si no la teniu compreu-la que no us arrepentireu. Hi poseu el peix li poseu sal i pebre  i un rajet de llimona per sobre, per un costat i l’altre. Engegueu el forn a tope a dalt i baix, ja veureu que hi ha dues ratlletes a dalt i baix. I esperem que s'escalfi.

Mentres feu un all i oli. AAAAh com es fa això! Trànquils que la mami us ho explica. En un pot de turmix estret, que hi càpiga just el braç del turmix, si no jo no me’n faig responsable, hi poseu un ou, una mica de sal, un all tallat a trossets i oli. Un cop tot posat a dins posem el braç de la batedora al fons i premem el botó. No tingueu por, només hem d’estar concentrats i tenir fe, ja veureu com el miracle es compleix. Després de batre una estona al fons del pot, que sembla que hagi quedat malament i ja no tingui remei, aneu pujant mica en mica el braç batedor i veureu com mica en mica es va creant l’all i oli meravellòs. Si voleu fer una mussolina d'all espectacular podem fer una petita variació. Hi posem un ou sencer i el rovell d'un altre per fer l'allioli tal i com he explicat. L'altre clara la posem un un bol i hi posem un mica de sal i la batem amb un batedor manual fins que estigui a punt de neu. Es tracta de tenir  paciència fins que la clara ja està espessa, ben espumosa. Aleshores barregem la clara a punt de neu amb l'allioli i tindrem una musselina d'all espectacular.

Doncs bé un cop fet l' all i oli o la musselina espectacular,  ho poseu per sobre del peix ben repartit. Agafeu la plata i la poseu al forn. Abaixeu el forn per allà el 220º. Penseu que el més important del forn és el temps i la temperatura. La temperatura es tracta de posar-la de tal manera que no vegis que el peix està dins i se n’en fot, no fa soroll ni res i sembla que estigui a la platja prenent el sol, això vol dir que el forn té poca temperatura i s’ha d’apujar. En canvi si veiem que hi ha un soroll fort i el peix està com a les calderes del pere botero, el que vol dir és que el socarrimarem, i en principi ens el volien menjar, no?  I no condemnar-lo a l’infern… Doncs bé, si passa això ens hem passat i està massa alt, l’hauríem d’abaixar.
En quant el temps, quan sentiu l’olor del peix cuit ja estarà.  Apagueu el forn i deixeu la porta oberta, si no es continuarà fent.

5 comentaris:

  1. Hei Núria! finalment he entrat al blog, l'hem estat veient amb la "mami" (la meva, jeje) i està molt rebé! quan visqui sola m'hi connectaré sovint, n'estic segura! petons!
    (sóc la Mar Pawlowsky)

    ResponElimina
  2. Hola Mar, sí, això s'aprofita quan estàs sol i no tens més remei que fer-t'ho tu, mentre tinguis el xollo de la mare...

    ResponElimina
  3. Hola Mami, avui hem fet el peix al forn i ens ha quedat de conya, moltes gràcies. Hauries d'haver vist a l'Emma sucar a l'all i oli. Maribel.

    ResponElimina
  4. Fantàstic Antonieta, la veritat és que és molt fàcil de fer i queda boníssim. Un petó i gràcies per seguir-me

    ResponElimina