dijous, 28 de febrer del 2019

cigrons a la mediterrània amb verdures

CULLERA!!!

Soc molt aficionada als plats de cullera, així que aquí en va un altre. Se que els cigrons amb espinacs triomfen molt així que us proposo una altra recepta calenteta de cigrons. Ja sabeu que soc pràctica així que una cosa que j no faig és coure els cigrons, els compro cuits. Per+o els compro cuits al mercat amb una bona botiga de llegums. Compreu-los així o un bon llegum envasat de qualitat. és molt important que els llegums estiguin ben cuits, cuits per bons professionals. Si vosaltres ho domineu, doncs perfecte, em feu molta enveja. 
Si els compreu al mercat recordeu que els podeu congelar dins una bossa de plàstic i descongelar-los quan els necessiteu.






INGREDIENTS:


1 ceba

1/2 carbassó

1/4 de pebrot vermell

1 patata petita

1 tomàquet madur

1 pastanaga

1 gra d'all

2 cuullerades de postres d'orenga

1 cullerada de postres de pebre vermell


Pelem la patata, la pstanaga, la ceba i si el carbassó no te la pell brillant i maca també el pelem.

Tallem les verdures a daus petits, el carbassó, la pastanaga, la ceba, la patata i el pebrot.

Agafem una cassola una mica fonda amb una mica d'oli i hi saltem els daus de verdures a foc viu. Ho amanim amb sal, orenga i el pebre vermell. 

Quan les veiem una mica toves hi afegim el tomàquet ratllat. Hi podem afegir una mica de sal i una mica de sucre per compensar l'acidesa del tomàquet.

Un cop el tomàquet s'ha cuit ja hi podem tirar els cigrons i afegim aigua sense acabar de cobrir-ho. Deixem el foc alt fins que bulli i ho abaixem al màxim perquè vagi fent a foc baix durant 15 minuts.

Si us agrada que el suc sigui una mica espés agafeu una mica de suc i un grapat de cigrons i ho xafeu amb una forquilla. Poseu la barreja al suc per espessir-lo. I... a sucar pa!

dilluns, 18 de febrer del 2019

Bròquil amb llet

VERDURES D'HIVERN

En general m'agraden més tan les verdures com les fruites d'estiu. Hi ha més varietat però a més son més acolorides i més gustoses. Però hem de passar l'hivern com sigui. Com que la natura és sàvia a l'hivern ens proporciona fruites riques en vitamina C i verdures bones pel sistema inmunitari. Així que val més que busquem una forma divertida de menjar-nos les verdures avorrides d'hivern. Avui us porposo un festival d'espècies per aquest br`+oquil. I si voleu aquí teniu més receptes de bròquil i coliflor: bròquil amb shitakes, verdures al curri, flam de pastanaga i coliflor, quiche de bròquil, crema de bròquil, verdura al vapor, coliflor gratinada, macarrons amb coliflor gratinats, crema de coliflor o arròs amb bacallà i carxofes.







INGREDIENTS:

1 bròquil petit

cardamom, estragó, curri, cúrcuma, boles de pebre rosa, llavors de fonoll, anís estrellat

1 got de llet d'ametlla o llet de coco

oli


Partim els ramets del bròquil.

Fem una barreja amb totes les espècies. 

Posem una paella al foc amb un fons d'oli, escàs, i hi posem les espècies perquè deixin anar tot l'aroma a l'oli.

Hi afegim el bròquil i el saltem uns quants minuts a foc viu, ho salem i després hi afegim la llet i abaixem el foc i ho deixem que es faci uns 7 minuts a foc tapat.

I ja ho tenim! Fàcil, fàcil.