DIES DE FESTA
Hi ha plats que semblen de dies de festa, però en realitat ens poden servir per un dinar de picnic o per dur a la carmanyola. Mengeu-vos-ho quan vulgueu, dilluns, dimarts, Sant Esteve o Sant Joan. Però fixeu-vos quina manera de preparar la carn i que vistós que queda.
Si voleu més receptes amb carn picada també podeu mirar pastís de carn, mandonguilles de carn i vegetals, corona d'arròs amb carn, albergínies farcides de carn, patates farcides de carn i rovellons, macarrons tradicionals o puré de patates bolonyesa. Tots ells son plats complets per portar a la feina, plats únics. Alguns a més tenen bona presentació per servir un dia de festa. Així que ja sabeu trieu i remeneu que n'hi ha per tots els gustos.
INGREDIENTS:
400 g de carn picada de vedella
3 ous durs
5 talls de bacon fumat prims
1 tros de carbassó
ceba cruixent
orenga, sal i pebre
per la salsa:
1 pastanaga
1 porro (només la part blanca)
1 ceba petita
1/2 llimona
1 cullerada de postres de mel
mitja tassa de cafè de vi blanc
100 g de rossinyols
No cal que pelem el carbassó si es ben tendre. El rentem bé i el tallem amb la mandolina a talls ben finets.
Barregem la carn amb sal i pebre. Hi afegim 4 cullerades soperes de ceba cruixent. La ceba cruixent la trobareu en uns pots tancats hermètics perquè no s'estovi. Penseu a tornar a tancar bé el pot.
Agafem una plàtera fonda d'anar al forn i l'untem amb oli.
La cobrim a ratlles de bacon i carbassó, com podeu veure a la fotografia.
Damunt hi posem la carn picada ben repartida i al mig els tres ous durs. Un cop així ja ho podem embolicar formant un braç de gitano.
En una picador atriturem el porro de la part blanca, la ceba i la pastanaga. Ho amanim amb orenga, el suc de mitja llimona, la cullerada de mel, sal i pebre.
Netegem bé els rossinyols. Posem la salsa al voltant de la carn i ho amanim amb un rajolí d'oli. Repartim els rossinyols a trossos per damunt.
Ho posem al forn a 200 º durant 20 minuts. Hi afegim el vi blanc abaixem a 180º i ho deixem durant 10 minuts més.
Per servir-ho ho tallem a rodanxes i hi posem la salsa d'acompanyament.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada