dimarts, 18 de juliol del 2017

amanida de quinoa amb prèssec

FRUITES

M'agrada molt el contrast dolç, sucós, o de vegades àcid que fan les fruites dins d'una recepta. No tenen res a veure amb les verdures, les fruites son tota una altra cosa i m'agrada fer-les servir. També us diré que de vegades una peça de fruita es posa una mica lletja i  queda marginada a la fruitera perquè ningú l'agafa a casa. Aquest és el moment de donar-li una altra oportunitat d'elaborar-la triar-la bé i posar-la en una recepta. Sempre i quan no estigui feta malbé, és clar.  Cliqueu aquí trobareu molts plats amb fruites, un centenar per poder triar el que més us agradi. I ja sabeu que al cercador del bloc podeu posar una paraula i us buscarà totes les receptes on hi hagi aquest ingredient. No és pràctic?




INGREDIENTS:

1 prèssec de vinya petit

2 tasses de quinoa

un tros de ceba tendra

9 tomàquets cirerols

12 olives negres d'Aragó

1/2 llimona

orenga

8 daus de formatge feta


Posem un pot amb 4 tasses d'aigua, sal i les dues tasses de quinoa. Ho deixem que bulli tapat a foc suau 15 minuts i ja tindrem la quinoa cuita. La deixem refredar en una plàtera plana.

Pelem la ceba tendra i n'agafem un tros i el tallem, practicament la piquem a trossos molt petits. No volem trobar trossos de ceba a la boca.

Pelem el prèssec i el fem a daus.

Rentem els tomàquets cirerols i els partim per la meitat.

Traiem les olives del pinyol i les trossegen una mica

Fem la vinagreta amb el suc de la llimona i 5 cullerades de l'oli del pot del formatge feta. ës molt gustós. Li afegim un pessic de sal i una mica d'orenga i ho remenem bé.

Un cop la quinoa s'hagi refredat la barregem amb la vinagreta de llimona i hi repartim els daus de formatge feta, el prèssec tallat, els tomàquets cirerols, les olives a trossos i la ceba picadeta. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada