COMPLET
Crec que quan ajuntes llegums amb cereals fas que la proteïna aportada sigui completa. O sigui que no ens fa falta menjar tall. Trobo que en mengem massa de proteïnes, massa vedella, porc, pollastre, xai... I a més massa quantitat. Realment no en necessitem tanta per alimentar-nos. Per això, i també per prescripció mèdica, soc vegetariana de nit. Sí, ja ho sé que és estrany, però només vol dir que al vespre no menjo proteïna. Amb una ingesta al dia n'hi ha prou. Si voleu més receptes tipus plat únic també podeu provar pasta e fagioli, amanida de llenties i arròs, quinoa amb llenties, arròs amb llenties, sopa ràpida, escudella barrejada vegetal o cuscús vegetarià.
INGREDIENTS:
150 g de tallarines
150 g cigrons cuits
1 ceba petita
1 pastanaga
1 branca petita d'api
romaní
oli i sal
Posem una olla al foc amb aigua abundant i sal. Un cop bulli hi posem les tallarines i les bullim el temps que indica el paquet.
Pelem la ceba i la pastanaga. Agafem la branca d'api i li traiem els fils exteriors. Ho fan estirant-los des d'una punta amb el ganivet.
Un cop tenim les verdures pelades les poden ratllar amb un ratllador manual o amb un robot de cuina.
Posem una mica d'oli al fons d'una paella i les posem a foc baix fins que s'estovin. Les amanim amb una mica de sal i el romaní. El romaní pot ser sec en pols o també pot ser fresc. Si el teniu fresc en podeu posar una branqueta petita per donar gust i treure-la abans de posar-hi l'aigua.
Un cop les verdures ja son toves hi afegim els cigrons cuits i gairebé ho cobrim amb aigua. Un cop dins aixafem uns quants cigrons amb una forquilla perquè facin el suc una mica espés. Ho deixem a foc baix 5 minuts.
Hi posem les tallarines amb una mica del seu suc mateix, ho deixem un parell de minuts i ja podem apagar el foc.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada