ÉS UN MIRATGE?
És un miratge o va venint l'hivern. Ja no sabem si fa fred o torna el bon temps. Malgrat tot, voleu una sopeta ja? Teniu nostàlgia de la cullera i el plat soper? Fins ara només utilitzavem la cullera per menjar gaspatxo. Doncs això s'ha acabat, traieu la pols dels plats fondos i prepareu aquesta sopeta amb llegum i tot. Teniu altres sopes amb llegum, pasta i verdures si voleu: sopa ràpida o escudella barrejada tradicional.
INGREDIENTS (per
a 4 persones)
1 pastanaga
1 porro
1 fulla d’api
1 xirivia
1 nap
1 patata petita
1 tros de col o 4 o 5 bledes o 1/2 manat d’espinacs
1 tassa d'arròs i fideus gruixuts barrejat
1 tassa de cigrons cuits
1 ceba petita
1 tomàquet
Posem una mica més d'un litre d’aigua en una olla al foc. Hi afegim
sal.
Pelem les verdures pel caldo: patata, pastanaga, nap, xirivia,
porro i api. Vigilem de netejar bé el porro perquè porta terra dins de vegades. Les
posem senceres a l’olla. Les deixem bullir 20 minuts.
Rentem les fulles de la verdura que trieu col, bledes o espinacs i les fem a talls ben petits mentre es fa el caldo.
Passat els 20 minuts escorrem les verdures, reservem la patata i la pastanaga i tornem a
posar el caldo sol al foc.
Afegim els fideus, l’arròs, els cigrons i la verdura tallada a
l’olla. Ho deixem 10 minuts.
Mentre ratllem el tomàquet i pelem la ceba i la tallem a
trossos petits.
En una paella posem una mica d’oli i la ceba i la sofregim
fins que es faci tova. Hi afegim el tomàquet ratllat i hi posem una mica de sal
i sucre. Quan veiem el tomàquet d’un color més taronja o el veiem que ja s’ha
compactat l’apaguem i el tirem a l’olla.
Ho deixem 10 minuts més i apaguem el foc.
Hi afegim la patata i la pastanaga tallades a daus.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada