APROFITAR
Ha arribat als nostres supers el cuscús. Abans no en trobavem però ara ja en podem comprar a qualsevol supermercat. Aprofitem els ingredients que trobem i que ens ajuden a variar i a incorporar diferents gustos. Reconec que a mi m'agrada provar nous gustos, si sou com jo disfrutareu amb aquest cuscús. Porta molts ingredients però té una elaboració molt fàcil. Podeu provar també amb cuscús amanida de cuscús o cuscús amb verdures.
INGREDIENTS:
2 quarts de pollastre tallats pel mig
2 tasses de cuscús
150 g de cirgons cuits
1 ceba gran
250 g de carbassa
1 carbassó
1 pastanaga
1 dent d'all
1 bitxo
curri
2 llavors de cardamom
grans de mostassa (no és imprescindible)
fulles de curri (no és imprescindible)
1 ceba petita i dues cullerades de panses sultanes (opcional)
Pelem la pastanaga i la ceba i traiem la pell de la carbassa. Si la pell del carbassó és llisa la podem deixar, només caldrà rentar bé el carbassó.
Tallem aquestes verdures a trossos grans, tot només en quatre trossos.
Posem una cassola fonda al foc amb un raig d'oli. Salem i empebrem els talls de pollastre. Els posem a la cassola i els enrossim de tots cantons.
Posem l'all i totes les espècies dins la cassola. Hi afegim les verdures i una tassa d'aigua i ho tapem ben tapat i ho deixem 20 minuts.
Passats els vint minuts hi afegim els cigrons cuits. Posem un colador espès a sobre amb el cuscús i un rajolí d'oli i ho tornem a tapar perquè es cogui el cuscús amb el vapor. Si veieu que li queda poc suc podeu afegir una mica més d'aigua. Ho deixem 20 minuts més, remenant el cuscús de tant en tant perquè quedi esponjós i apaguem el foc.
Si us agraden les panses podeu ara fregir lentament amb mantega una mica de ceba tallada a llunes ben estretes i afegir-hi panses.
Posem el cuscús en un bol i hi posem una mica del caldo bullint, dues cullerades, i ho remenem.
Servim primer el cuscús al mig del plat, hi posem les verdures i el pollastre a sobre amb el seu suc i una mica de ceba estofada amb panses per sobre.
Cuscús.. m'encanta! Provaré aquesta recepta! Gràcies!
ResponEliminaCom més espècies li puguis posar, més gust autèntic! Ja m'explicaràs.
ResponElimina