dimecres, 30 d’abril del 2014

crema de bròquil

L'ÚLTIMA DE FILIPINES

Fem l'última sopa de la temporada? D'aquí a res ja no ens vindrà de gust, però aquests dies encara tenim una mica d'aire fresquet al vespre. Aquesta cremeta de verdura porta bròquil i per suavitzar una mica el carbassó. M'ho vaig menjar un dia en un menú i em va semblar molt bona idea. Ja sabeu que teniu moltes cremes de verdura al bloc, proveu-les és un bon entrant, i molt nutritiu perquè aprofitem tot el caldo de la verdura que és on es queden els minerals. Proveu: crema d'espàrrecsvichyssoise o crema de xampinyons.






INGREDIENTS:

1/2 bròquil petit

1 patata petita

1 carbassó petit

1 ceba petita

pernil

sal i oli

Posem aigua a bullir.

Mentre triem els ramets de bròquil i els rentem.

Pelem la ceba i la patata i les tallem en quatre trossos.

Rentem bé el carbassó i si te la pell ben llisa no cal ni que el pelem. El tallem en 6 trossos.

Posem tota la verdura en una olla i li tirem l'aigua calenta per sobre fins que la cobreixi. Hi posem sal i ho posem al foc perquè bulli uns vint minuts a foc mig. Quan arrenqui el bull hi posem un raig d'oli generòs.

Un cop passat el temps ho passem pel túrmix fins que quedi una crema ben fina, amb paciència. Ha de quedar espessa, però no un puré. Si és massa espessa la podeu aclarir amb una mica d'aigua, no passarà res. Tasteu-la al final per si li falta una mica de sal, aquestes cremes, insulses, no valen res.

Servim la crema amb trossets de pernil per sobre que li donaran un contrast salat.

2 comentaris:

  1. Bròquil o coliflor? Tan claret, sembla la segona opció...! Bona, amb pernil.

    ResponElimina
  2. Hola marina,

    Te aquest color perquè porta carbassó, patata i ceba. És per això que te aquest color més clar que el bròquil.

    Un petó guapa!

    ResponElimina