UNA CONFESSIÓ
Quantes vegades us venen a veure amics i us porten delicatessen del seu país? Moltes, no? Normalment desconfies i no saps quin gust tindrà, si t'agradarà... Doncs jo tenia una ampolla d'un licor típic de Finlàndia fet amb fruites del bosc que no m'atrevia a tastar. Doncs ha resultat que pels postres és meravellós. Li dóna un toc de fruits vermells molt bó. En aquest cas el vaig fer servir per aquesta recepta amb plàtans i van quedar boníssims. Sou fans dels plàtans? Voleu d'altres receptes? Mireu aquestes: plàtans al café, fondue de xocolata, crumble de plàtan, pastís de plàtan, broquetes de fruita. I fins i tot una de salada llonzes de porc amb salsa de curri.
INGREDIENTS:
2 plàtans
1 cullerada de postres de mantega
2 cullerades de postres de sucre roig
1/2 llimona (unes gotes)
dues cullerades grans de licor de fruita (de prèssec, de taronja, etc)
Posem una paella al foc amb la mantega.
Pelem els plàtans i els tallem pel mig i els posem a la paella. Hi afegim el sucre i quan estigui desfet unes gotes de llimona.
Al cap d'uns minuts hi posem el licor i ho deixem reduir una mica, que s'evapori l'alcohol.
Servim els plàtans calents acompanyats d'una cullerada de mascarpone.
Sempre està bé quan podem treure profit dels regals! Segur que eren ben bons, aquests plàtans.
ResponElimina