SALSES LLEUGERES
"Ai, que avorrit el gall dindi", doncs busquem maneres divertides de fer-lo. És una carn light i saludable però això no és sinònim d'insípid. En aquest temps ens ve de gust menjar carns a la planxa i amb salses lleugeres i no carns a la cassola més elaborades. A més la carn a la planxa és ràpida de fer, almenys te algun avantatge. A l'estiu no ve tant de gust estar a la cuina, per tant ara vindran unes quantes receptes d'aquestes. Proveu carns a la planxa amb diferents acompanyaments, encert segur : entrecot amb puré de moniato , costella de porc al curry , costelles de xai amb pastanagues estofades o bistec amb patates fregides diferents .
INGREDIENTS:
1 pit de gall dindi
1 tros de pebrot vermell
1 ceba tendra
1 brick de crema de llet ( si teniu llet de coco anirà millor)
2 cullerades de salsa de soja dolça
2 cullerades de pebre vermell picant
Agafem el pit del gall dindi i li retallem totes les puntes i ho deixem amb forma de rectangle.
Posem tots els trossos de les puntes del pit en un cassó amb una mica d'oli i els rostim bé allà per tots cantons, encara que s'enganxin una mica no passa res.
Mentre tallem el pit en tires amples i després en fem tacos.
Mirem de tallar, de la mateixa mida que hem el pit, quadrats de ceba tendra i quadrats de pebrot vermell. Això farà que es cogui tot plegat millor a la planxa.
Salem i pebrem els talls de gall dindi i els enfilem en una broqueta alternant carn, pebrot, carn , ceba i ho repetim tres vegades. Tallem la resta de pal de fusta perquè ens càpiga millor a la planxa.
Posem la planxa al foc i quan estigui ben calenta hi posem les broquetes. Hi posem un plat a sobre perquè es facin ben planes. Abaixem una mica el foc i les deixem almenys dos minuts per cada costat. Considerem que tenen quatre costats i les deixarem com a tacos.
Un cop rostida la carn del cassó la retirem i posem al cassó una mica d'aigua perquè desfaci tot el torrat que hagi pogut quedar. Hi posem la salsa de soja primer, després la crema de llet i les cullerades de pebre vermell picant ( segons el vostre gust en podeu posar més o menys, o gens si no us agrada el picant ).
Anem tombant les broquetes pels quatre costats i hi tornem a posar el plat cada vegada a sobre perquè ens quedin planes de cada costat.
Un cop traiem les broquetes ja fetes les servim amb la salsa per sobre. A la salsa s'hi pot afegir una mica de la part verda de la ceba tendra tallada ben petita o porradell ben trinxat, per afegir-hi un toc de frescor.
Així ja no serà mai més avorrit!
ResponEliminaQue bones!!! Tenen una pinta genial!
ResponEliminaPetons i bon cap de setmana guapa!