VERDURES FARCIDES
A la cuina àrab és molt usual farcir verdures amb carn, amb arrós... Aquesta albergínia però la farcirem de tonyina i alguna cosa més. Aprofitem a fer servir el forn que encara tenim fresqueta, quan vingui la calor potser no vindrà tant de gust fer gratinats. Més endavant posarem més receptes de verdures farcides: carbassons, pebrots... Proveu altres receptes amb albergínies : farcellets d'albergínia, gratinat d'albergínia i patates o escalivada expréss .
INGREDIENTS:
2 albergínies grans
2 llaunes de tonyina petites o una de gran
1 ou
1/3 de barra de quart (que no sigui del dia, que estigui una mica seca)
1 gra d'all petit
orenga
50 g de formatge emental
1 tassa de llet
Encenem el forn. Fem un tall a l'albergínia en forma de rectangle a la part de dalt. Posem l'albergínia i la tapa amb una mica de sal i oli al forn fins que estigui tova a 200º.
Mentre traiem la crosta de la barra de pa i tallem la molla en quadrats petits. La crosta no l'aprofitem i posem la molla a remullar amb la llet.
Barregem l'ou amb la tonyina i amb el pa remullat i escorregut, ho amanim amb una mica de sal i orenga i un gra d'all petit ben trinxat. Quan estigui l'albergínia cuita buidem l'interior, deixant la pell i una miqueta més. Barregem l'albergínia que hem tret de dins amb la preparació anterior.
Quan tenim la preparació ben barrejada omplim les albergínies amb això i ho cobrim amb formatge ratllat. Ho posem al forn a gratinar.
Quan ho traiem del forn ho servim amb la tapa de l'albergínia per sobre.
M'ha agradat molt com queda, gratinada! Ho provaré!
ResponElimina