divendres, 26 d’agost del 2011

samfaina

VERDURES D'ESTIU

És temps de tomàquets, d'albergínies, de carbassons, de pebrots... De fet al mercat en trobem tot l'any, però ara és el temps que els hi toca, la resta de l'any venen d'altres llocs o es fan als hivernacles.
Doncs acostumem-nos a menjar quan toca,  els gustos son immillorables, no?
Avui samfaina! Hi ha qui fa la samfaina posant-ho tot en cru amb un raig d'oli i tapat a foc lent que vagi fent, però a mi m'agrada més la versió que us proposo, de l'altre manera trobo que queda com més bullida.
La samfaina és una cosa molt típica, però li hem de treure rendiment. Ens pot servir per acompanyar carns, bistec, pollastre o conill... això seria el més típic, però també la podem utilitzar d'altres maneres.
Us poso tres receptes seguides de samfaina. Ja ho veieu , he fet vacances però em poso al dia!!







INGREDIENTS:

1 carbassó

1 albergínia

2 cebes tendres

1 pebrot vermell (jo no n'hi poso de verd, no m'agrada gaire)

1 llauna de tomàquet o 4 tomàquets madurs


Pelem l'albergínia i la ceba. Tallem l'albergínia a quadrats i els posem amb aigua i sal perquè treguin l'amargor. Tallem la ceba a llunes no gaire petites. 

Agafem una paella i li posem oli abundant i quan estigui ben calent i hi fregim la ceba. Mentres la ceba es fregeix rentem bé el carbassó i sense pelar-lo, el tallem a quadrats.

Quan tenim la ceba fregida la retirem en un bol i la salem una mica i en el mateix oli hi posem el carbassó. Escorrem bé l'albergínia i la fregim a continuació, després de treure el carbassó i deixar-lo al bol i salar-lo una mica.

Finalment mentre es fa l'albergínia tallem el pebrot a quadrats i quan traiem l'albergínia el posem a la paella. Penseu a salar una mica l'albergínia i també el pebrot quan els traieu. Hem fregit el pebrot últim perquè si no tot agafa gust de pebrot.

Mentres es cou el pebrot, agafem els tomàquets i els ratllem. 

Un cop tot cuit ho tornem a posar en una paella grossa amb una mica d'oli i hi posem el tomàquet ratllat.
El salem i li posem una mica de sucre també per treure'n l'acidesa i ho deixem a foc lent que faci xup xup, fins que el tomàquet canvii de color.

Si no us dona temps a tallar les verdures mentre les altres es fregeixen, cap problema. Retireu un momemt la paella del foc i torneu-la a posar quan les tingueu tallades. Jo us ho he posat així per aprofitar el temps, en 30 minuts podeu tenir samfaina feta per un parell de dies.

I ja la tenim a punt per acompanyar una carn o una pasta o el que vulguem. Jo us aconsello que en feu quantitat i la guardeu, així amb una vegada de fer-ne, després podreu fer diferents receptes.

Un altre consell, l'oli de fregir-la queda gustosíssim, feu-lo servir per fer unes patates fregides o fregir la carn, ja veureu quin gustet!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada