LLEGUMS FRESQUES A L'ESTIU
Fem una altra amanida de llegum ben fresqueta. Aquesta vegada amb llenties. És una amanida que vaig menjar en un restaurant i em va agradar molt. Ingredients senzills i deu minuts d'el·laboració.
INGREDIENTS:
1/4 de quilo de llenties cuites
1/2 llauna de tomàquet triturat cru
6 tomàquets cherry
1/4 de ceba tendra
un raig de vinagre de módena
2 talls de pernil serrano o del país, no passa res
6 olives negres d'aragó, imprescindibles que siguin d'aragó, són les millors
sal, sucre i oli
En un plat fondo hi posem la ceba tendra tallada molt finament a rodanxes. Hi posem un raig de vinagre de módena i una mica d'aigua. Ho fem perquè les cebes s'aromatitzin i no siguin tant fortes. Les deixem allà una bona estona.
Agafem dos plats plans i hi posem unes cullerades de tomàquet cru triturat, que cobreixi tot el fons. Ho amanim amb una mica de sal, sucre i un raig d'oli. Ho remenem bé que es barregi tot.
A sobre hi repartim les llenties meitat en cada plat. Hi tallem el pernil a trossets petits i hi posem les olives negres per sobre i el tomàquets cherry tallats pel mig.
A última hora hi posem la ceba a rodanxes, per donar-li temps a que s'hagi macerat bé amb el vinagre, ben escorreguda, i ho amanim tot plegat amb un raig d'oli.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada