dimecres, 8 de juny del 2011

gaspatxo de cireres

CIRERES ASSEQUIBLES

He esperat que les cireres estiguéssin millor de preu. Ja sabeu que al començament de la temporada van a preu d'or.

"Però què hem de fer amb les cireres treure el pinyol un a un?" Doncs sí, però... entre nosaltres, tu ets el que cuines a casa teva, no? Doncs el que has de fer és demanar-li a l'altra persona que mai no fa res que avui t'ha d'ajudar i li fas treure tots els pinyols de les cireres i ja està. No es pot negar a col·laborar si mai no fer res, no?

Plat fresquíssim per l'estiu i molt fàcil.







INGREDIENTS:

1/2 quilo de cireres

12 glaçons petits

6 fulles d'alfàbrega fresca (de la italiana que serveix per cuinar)

1/2 llimona

pebre i oli

4 gambés o 4 llagostins opcional


Agafem les cireres sense pinyol, els glaçons, les fulles d'alfàbrega, el suc de la llimona, pebre i oli i ho posem en un got batedor de les batedores grans que poden picar gel. Si no en teniu i ho heu de fer amb el turmix, podeu substituir els galçons per aigua ben gelada, poseu-ne dos gots.

Agafem els llagostins o les gambes i els fem a la paella amb una gota d'oli i ho amaniu amb sal. Els deixeu fer molt poc per cada costat, els peleu. 

Poseu les gambes o els llagostins al fons del plat, hi tireu el gaspatxo de cireres pel voltant i l'amaniu amb un raig d'oli.




9 comentaris:

  1. Ostra mai se me havia corregut amb cireres, el proba re
    Petons

    ResponElimina
  2. Ja ho saps, t'has de buscar algú que tregui els pinyols de les cireres. És el més pesat!

    ResponElimina
  3. Com puc entrar per fer un comentari?
    Montse Guilleries

    ResponElimina
  4. Visca¡¡¡Ho he aconseguit¡
    Fa dies que volia dir que hi ha un aparell per despinyolar cireres. De la casa Waterman.
    Si es fa una melmelada de cireres va molt bé per barrejar amb ceba confitada .
    Montse

    ResponElimina
  5. Hola Montse, un plaer saludar-te. Tenim una amiga comú, no?
    Molt interessant l'aparell, però a mi m'interessa com es diu o sigui quan val? Jo sempre valoro si ho faré servir molt o poc i si val la pena pel que costa l'aparell.
    Boníssima la melmelada de cireres amb ceba, no? Me la imagino acompanyant un formatge mmm!

    ResponElimina
  6. Perdona quer no et contesti fins avui però no trobava on eren els comentaris.
    L'aparelles diu: Kirschomat. de la casa Westmark.
    Es un aparell sencill i costa uns 40€.
    El vaig encarregar a una casa de estris de cuina.
    La melmelada de ceba amb melmelada de cireres la vaig acompanyar a un rellomillo confitat,

    ResponElimina
  7. Moltes gràcies Montse. Què bó el casament rellomillo i melmelada!! Com el fas confitat ? Hi poses molt d'oli i el fas a baixa temperatura?

    ResponElimina
  8. En el meu blog trobaràs la recepta encara que estigui en castellà.
    L'adreça és
    http://cangratussa.blogspot.com/

    ResponElimina
  9. ha de ser boníssim aquest rellomillo i deu quedar molt tendre! S'ha de provar.

    ResponElimina