MEDITERRANI
Hi ha plats que fan olor de Mediterrani, d'herbes aromàtiques, de llorer... Aquest és un arròs mediterrani. Porta verdures i s'aromatisa amb diversos elements que descobrireu. Un plat de cullera que us encantarà. Entre sopa i arròs caldós. I us diré una altra cosa: si hi afegiu carn o peix es pot convertir en un plat únic. Hi podríeu afegir sípia, gambes, bacallà, costella de porc, pollastre, conill, botifarra... En fi us deixo la idea a veure si us agrada i vosaltres ja us l'adaptareu. Bon profit! I si voleu saber què cuinar amb un ingredient com el fonoll que no és gaire conegut aquí us deixo unes quantes receptes per tastar: pollastre al forn amb fonoll i verdures, amanida amb fonoll i taronja, macarrons amb fonoll, crep de festival de tomàquets, fonoll gratinat, amanida de fonoll i salmó, fonoll amb verdures al forn, sopa de peix amb fonoll, cassola de calamars i gambes o timbal de patates i salmó.
INGREDIENTS:
2 tasses d'arròs
1 tros de carbassa
1/2 carbassó
1/2 fonoll
1/2 ceba tendra
1 pastanaga
1 tomàquet madur petit
1/2 tasseta de vi blanc
1 all
1 fulla de llorer
alfàbrega i orenga seca
Pelem la ceba i la tallem a quadrats petits.
Pelem la carbassa i rentem bé el carbassó i si te la pell brillant i tendra no cal que el pelem. Pelem també la pastanaga. Traiem la fulla exterior del fonoll que no es tendra.
Tallem totes les verdures a daus que no siguin gaire grans.
Posem un fons d'oli en una olla i hi posem el gra d'all esberlat, la ceba tallada petita, la fulla de llorer i ho amanim amb una mica de sal i amb orenga i alfàbrega.
Un cop veiem que la ceba ja s'ha estovat hi afegim les verdures a daus. Ho deixem que doni un parell de voltes, uns 5 minuts com a molt. Hi afegim el tomàquet ratllat i l'amanim amb una mica de sal i sucre.
Quan el tomàquet canvia de color que es torna d'un color més ataronjat hi afegim la mitja tasseta de vi blanc. Deixem que s'evapori una mica i hi posem l'arròs.
Aleshores hi anem afegint aigua calenta fins que l'arròs està cuit. Abans d'apagarv el foc el tastem i hi afegim una mica de sal que li farà falta. L'haurem de tenir uns 20 minuts coent i afegint aigua més o menys.
Si hi voleu posar carn o peix el moment de fer-ho és abans de posar-hi les verdures a daus.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada