SÍ SE PUEDE
Qui diu que no pots menjar una lasanya si ets cel·líac? Jo us demostraré que no tenim cap problema. Per substituir les plaques de lasanya podem fer-nos unes galette. Un cop fetes les tallem a la mida d'un motlle de flam rectangular i farcim la lasanya amb les verdures, et voilà! I amb aquest truc podeu fer totes aquestes lasanyes: lasanya d'estiu, lasanya d'espinacs i carn o lasanya amb verdures.
INGREDIENTS:
per fer les galettes
150 g de farina de fajol
250 ml de llet
50 g de mantega
3 ous
3 cullerades d'aigua
pessic de sal
farciment de verdures
1 pastanaga
1 porro
150 g de xampinyons o altres bolets
1/2 carbassó
1/2 ceba
1 manat d'espinacs
sal i pebre
pols de ceps
oli
beixamel
1/2 l de llet
2 cullerades de mantega
2 cullerades de farina
sal, pebre i nou moscada
2 cullerades de mantega
2 cullerades de farina
sal, pebre i nou moscada
Fem la massa de les galettes triturant tots els ingredients. Un cop feta la deixem reposar a la nevera.
Pelem la pastanaga, el carbassó i la ceba. Ho tallem a daus petits.
Traiem la pell de fora del porro i el rentem sota del raig de l'aigua per treure be la terra d'entre les fulles. Tallem el porro a rodanxes.
Netegem els xampinyons, els tallem el peu i els partim en quatre trossos si son grans.
En una paella hi posem oli i hi fem les verdures: els xampinyons, la pastanaga, el carbassó, el porro i la ceba. Ho deixem a foc baix que s'estovi i ho amanim amb sal, pebre i pols de ceps.
Netegem bé els espinacs. la manera millor de treure be tota la terra és agafar un recipient ben gran ple d'aigua i un cop separats en fulles i tret el peu de terra els sumergim en aquesta aigua. Anem traient les fulles i les posem en una escorredora. Llencem l'aigua i tornem a omplir el recipient per tornar a posar-hi les fulles. Tornem a treure-les i llencem de nou l'aigua. Netegem bé el recipient i el tornem a omplir d'aigua per posar-hi de nou els espinacs. Ho repetim fins que l'aigua ens surti sense terra. ës l'única manera de netejar-les amb garantia que no hi quedi terra enmig de les fulles.
Tallem els espinacs i els deixem escorrer una mica.
Posem una paella amb una mica d'oli i un all xafat perquè deixi anar l'aroma. Posem la paella al foc i quan sentim l'olor d'all hi posem els espinacs. Els passem per la paella fins que s'estoven i els amanim amb una mica de sal.
Fem la beixamel. Posem primer la mantega en un pot al foc i quan s'hagi desfet hi afegim la farina. Ho salem i hi posem nou moscada i pebre. Remenem i hi anem afegint la llet sense parar de remenar. Remenem fins que la llet bulli i alehores ja podem apagar el foc.
Muntem la lasanya dins un motlle rectangular de flam.
En una paella molt calenta de 18 cms de mida aproximadament hi posem un trosset de mantega i hi fem les galettes. En fem quatre.
Posem a sota de tot del motlle una mica de mantega untada i després la galette tallada a la mida del fons, encara que sigui en dos o tres trossos. A sobre hi posem una tercera part de les verdures i una tercera part dels espinacs. Damunt hi posem una altra capa de galettes, repetim amb les verdures i ho fem una altra vegada més i acabem amb una capa de galettes. Ho cobrim amb la beixamel.
Ho posem al forn perquè tot plegat s'escalfi i es posi a lloc, amb 5 minuts a 200º ja en tindrem prou. Espereu a posar-ho dins el forn que estigui a 200º.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada