dilluns, 18 de desembre del 2017

humus d'alvocat

MAX MIX

Quan un plat et porta a un altre surten coses com aquesta. Em va donar la idea la meva filla i vaig elaborar aquest humus diferent. A veure què us sembla. Comprar llegum cuit et dona molts avantatges. Si el compres de qualitat al mercat, d'aquell que es desfà pràcticament ho agrairàs. Jo en tinc sempre de congelat i així en pots disposar en un moment. La veritat és que coure llegum no és fàcil però no per això hem de renunciar a menjar bon llegum. Del cuit en pots de vidre o envasat al buit no tot és bo. Com diu aquell "Busque, compare y si encuentra algo mejor: cómprelo! PLats amb llegum per aquests dies d'hivern: cigrons amb suc amb bacallà, llenties amb confit d'ànec o mongetes amb cloïsses. També en podem fer sopes: pasta e fagioli, crema de llenties, escudella barrejada vegetal o sopa ràpida






INGREDIENTS:

200 g de cigrons cuits

1 alvocat

1/2 llimona

2 cullerades soperes d'oli

1 cullerada de postres de cúrcuma

1 tros de ceba

2 cullerades de iogurt soperes

ceba fregida cruixent



Tallem la ceba ben petita i la deixem macerar amb el suc de la llimona, l'oli, la cúrcuma i una mica de sal. Ho deixem macerar uns deu minuts i així traiem la fortor de la ceba.

Partim l'alvocat pel mig i li traiem l'ós i amb una cullera agafem la polpa.

En un pot per triturar hi posem els cigrons, l'alvocat i la ceba macerada amb tots els ingredients.

Ho triturem tot plegat, ho tastem i si veiem que li convé li podem afegir una mica més de sal.

Un cop posat al plat per servir-ho hi afegim la ceba cruixent per damunt.

Ho servim acompanyat d'uns bastonets de pa, de pastanaga, d'api, de cogombre, fulles d'endívia... el que vulgueu.  

dilluns, 11 de desembre del 2017

trinxat d'espigalls amb gambes

EP, QUIN TRINXAT!!!

Una vegada ja us vaig posar el trinxat vilanoví que el fem amb la nostra verdura típica que son els espigalls. Està clar que si no en trobeu aquest trinxat es pot fer amb una col rissada verda d'aquestes típiques d'hivern. Però això que avui us presento és un trinxat de luxe i a més fet amb dos productes estrella del meu poble: els espigalls i les gambes. No us decebrà us ho asseguro.





INGREDIENTS:

1 manat d'espigalls

2 patates grosses

12 gambes de Vilanova  mitjanetes

oli i sal


Ingredients senzills i resultats espectaculars. Això és el que valora tot cuiner.

Comencem posant aigua abundant a bullir en una olla on haurem afegit sal.

Triem els espigalls, desaprofitarem el tronxo i tallarem a trossos les fulles. El tronxo costa més de coure i el podem aprofitar per fer una crema de verdures un altre dia.

Pelem les patates i les tallem en 6 o 8 trossos.

Un cop l'aigua bull ho tirem dins de l'olla. Ho deixem coure uns 25 minuts o 30. Quan noteu les patates  i el tronxo del mig de la fulla tou, que es pogui trencar amb el canto d'una escumadora ja podem apagar el foc.

Mentre en una paella amb oli que no sigui escàs quan falti poc per apagar el foc de la verdura hi farem les gambes tomba i tomba només. Potser un minut per cada costat i sense remenar-les, deixar.le d'un costat, tombar-les i fer l'altre i treure-les. Si les remenem ens surt suc del cap i ens deixa l'oli més embrutit i no ho volem.

Un cop la verdura cuita l'escorrem i la xafem amb una forquilla que quedi ben fet puré. Hi afegim l'oli de fer les gambes i ho barregem de nou. Ho passem per la paella on hem fet les gambes perquè acabi d'agafar el gust.

Servim una muntanya de trinxat acompanyat d'unes quantes gambes pelades i un parell de senceres, o be totes per pelar i així s'aprofiten be tots els caps.


dimarts, 5 de desembre del 2017

saltat de pop i rossinyols

ÚLTIMS DIES

Els últims dies de la tardor, encara podem trobar productes com els bolets ara. Per tant aquest plat amb moniato i bolets és molt tardorenc. Podria ser una reinterpretació del pulpo gallego. A veure si us agrada. A mi em va molt be tenir pop cuit a la nevera envasat al buit o be congelat i així tens proteïnes a punt en qualsevol moment. I cuinar amb bolets és molt intyeressant, els plats queden gustosos i diferents. No hi ha cap altre producte que aporti aquest aroma. Us agrada el pop? Voleu veure més receptes?: pop amb patates  i allioli i pop a la gallega





INGREDIENTS:

1 ceba

1 moniato

75 g de rossinyols

1 pota de pop

2 cullerades de postres de cúrcuma

una branca de julivert

oli

sal i pebre


Pelem el moniato i el tallem a rodanxes. L'amanim amb oli i sal i pebre i el repartim en una plàtera del forn.

Posem el moniato al forn durant 20 minuts a 200º fins que el punxem ja tou.

Pelem la ceba i la tallem a llunes primes. Triem els rossinyols, traiem les puntes que tenen terra i partim en dos o tres trossos els rossinyols més grans. Tallem la pota de pop a rodanxes.

Posem una mica d'oli en una paella i hi tirem la ceba. La fem a foc mitjà-baix fins que s'estovi. Hi afegim els rossinyols i deixem que es facin. Ho amanim tot amb una mica de sal, pebre i la cullerada petita de cúrcuma.

Al cap d'uns minuts hi afegim les rodanxes de pota de pop perquè es barregi tot i s'escalfin.

Servim les rodanxes de moniato al fons i per damunt el saltat de pop i de rossinyols.

Per donar un toc de color hi afegim el julivert tot trinxat.