SOM CATALANS
Això diuen que els catalans som garrepes, jo crec que som estalviadors i aprofitadors. A casa meva haviem menjat sempre cuina d'aprofitament: amb el pa sec en feiem mandonguilles, sopes de pa o croquetes de santa teresa. Amb les sobres de pollastre del caldo en feiem croquetes, amb el caldo de les verdures en feiem una sopa de pasta i així amb tot. Suposo que per això quan faig algun escabetx em sap greu que sobri oli d'escabetx després de menjar el tall. Per això avui us proposo aquest plat. L'oli d'escabetx es pot guardar durant molts dies a la nevera en un pot de vidre ben tancat i fer servir per les amanides o fins i tot per una verdura bullida. Us enllaço alguns escabetxos que podeu fer: amanida de verat escabetxat, bonítol amb escabetx, escabetx de rovellons, conill escabetxat o sardines escabetxades. Si heu fet algun d'aquests plats i us sobra oli ja sabeu què podeu fer. Animeu-vos a fer escabetx no és gens difícil. I si no heu fet cap escabetx sempre podeu guardar l'oli d'una llauna de tonyina o musclos en escabetx.
INGREDIENTS:
2 patates
16 cirerols petits
1 tros de ceba tendra
12 olives estremenyes
oli d'escabetx
julivert
Posem un pot al foc amb aigua i una mica de sal perquè bulli.
Mentre pelem les patates i les tallem a daus petits com per fer una amanida russa. Quan l'aigua bull les tirem i les bullim fins a punxar-les tendres amb una forquilla. Les escorrem.
Pelem la ceba tendra i en piquem ben petit un tros, menys de mitja. Un cop tallada la posem en un bol amb aigua i unes gotes de vinagre, que no sigui de Mòdena. Això li treurà fortor.
Un cop les patates fredes escporrem la ceba i l'escampem pel damunt de les patates. Ho amanim amb l'oli d'escabetx, almenys 4 cullerades soperes i ho decorem amb els tomàquets cirerols i les olives.
Espolsem julivert trinxat pel damunt i ja tenim l'amanida.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada