dilluns, 26 de juny del 2017

amanida de fonoll i salmó

VISCA LES AMANIDES

Les possibilitats son il·limitades, fins i tot amb els mateixos ingredients i presentats d'una altra manera ens queda una amanida diferent. Una mica de cruixent, una mica de salat, una mica de aroma i un coixí del que vulguem i ja tenim una amanida. Aquí el coixí el posarà l'enciam, la mica de salat el posa el salmó fumat, el cruixent l'aportarà el fonoll i la poma i l'aroma l'aportarem amb aquesta maionesa de fonoll. Suau, equilabrada i gustosa, així volem que sigui la nostra amanida. Mireu a l'apartat d'amanides, en trobareu més de cent!!!






INGREDIENTS:

1/2 fonoll

1/2 poma granny

4 ous de guatlla

2 talls de salmó

fulles d'enciam francès

4 cullerades de maionesa





Ja sabeu que us aconsello sempre fer vosaltres mateixos la maionesa. Clickeu aquí i podreu veure com es fa.

En un pot amb aigua hi posem els ous de guatlla i el posem al foc. Quan bulli comptem 7 minuts i ja els podem treure.

Netegem bé les fulles d'enciam i les centrifuguem per treure'n tota l'aigua. Recordeu que a les amanides el més important és que no ens quedi aigualida de la resta de l'aigua d'esbandir l'enciam. Tallem les fulles si les veiem massa grosses, ens han de quedar de mida queixalada.

Traiem les fulles exteriors del fonoll que son les menys tendres. En tallem un tros, no cal que li posem tot a làmines ben fines.

Esbandim bé la poma sota l'aixeta fregant-la bé. L'hem de rentar bé perquè la posarem amb pell. Abans de tallar-la pelem la poma només a ratlles. Una ratlla sí i l'altra no en sentit vertical. Un cop pelada la tallem a rodanxes ben primes. Un cop tallada li traiem la part del mig de les llavors que hagin quedat.

Pelem els ous de guatlla i els partim per la meitat. Tallem els talls de salmó a quadrats petits.

Barregem la maionesa amb el plomall del fonoll tallat ben petit. No cal posar-li tot, amb una cullerada de sopa en tindrem suficient.

Muntem l'amanida amb l'enciam a sota, les làmines de fonoll i poma per sobre, repartits els ous de guatlla i cullerades de maionesa, de manera que es puguin veure tots els ingredients.

dijous, 22 de juny del 2017

gelat de mango i iogurt

UN GELAT FET A CASA

Potser penseu que és necessari tenir una thermomix per fer un gelat, o una geladera o una nau espaial!   Doncs no. Amb el truc de congelar la fruita podeu fer un gelat a casa boníssim! O sigui si teniu gerds, mores, prèssecs a trossos, mango a trossos, prunes, cireres, maduixes... al congelador, sempre en podreu fer un gelat. Les podeu batre amb nata, iogurt, llet de coco... i aromatisar-les amb menta, anís estrellat, pebre rosa, alfàbrega, farigola, canyella... No us acabareu les combinacions! Aquí teniu altres receptes amb gelat: sopa de gerds amb gelat de llimona, escuma de pera amb gelat, maduixes al pebre amb gelat de xocolata o gelat de iogurt i gerds. A refrescar-se!






INGREDIENTS:

1 mango

1 iogurt grec

1/2 cullerada petita de mel

1 fulla de menta


Pelar el mango i tallar-lo a trossos. Posar-lo al congelador almenys 2 hores. 

Necessitarem una batedora de vas que pot batre gel per fer-ho.

Batre en una batedora de vas el mango, el iogurt, la mel i la menta. Servir de seguida.


diumenge, 18 de juny del 2017

conill rostit

PER QUÈ NO?

Sempre fem pollastre rostit, però per què no fer el conill rostit? Ho vaig voler provar i aquí teniu el resultat. Pels que no us agrada el conill a l'apartat de carn, podreu trobar mil i una maneres de preparar el pollastre. A mi m'encanta el conill, trobo que és una carn yendríssima i gustosa. Hi ha molta gent a qui no li agrada perquè l'associen al gust del greix del conill. Però si vigilem de treure'l quan ens el mengem trobarem el gust de la carn finíssim. Però vosaltres decidiu, és clar. Veureu que la recepta porta castanyes en almíbar. Les vaig trobar en una botiga i em va fer gràcia utilitzr-les en aquesta recepta, però és totalment opcional. Les gírgoles son uns bolets que es troben tot l'any, així que aquesta recepta la podeu fer quan vulgueu.








INGREDIENTS:


1 conill a talls

2 cebes

12 escalunyes petites

1 cabeça d'alls

1 ramet de farigola

150 g de gírgoles

1 tasseta de Pedro Ximenez

catanyes en almíbar (opcional)



Pelem les cebes i les escalunyes i tallem les cebes a llunes i deixem les escalunyes petites senceres.Tallem les girgoles per la meitat o en tres o quatre trossos depenent de si son molt grosses. 

Salpebrem els talls de conill i els posem en una cassola amb oli al foc fins que s'enrosseixin una mica d'un costat i de l'altre. Mentre s'enrosseixen ja hi podem afegir la cabeça d'alls i el ramet de farigola.

Un cop el conill ja s'ha enrossit afegim a la cassola la ceba, les escalunyes i les gírgoles. Tapem la cassola i ho deixem fer a foc mitjà-baix.

Un cop la ceba ja s'ha estovat hi posem la tasseta de Pedro Ximenez. Ho deixem fer a foc baix tapat durant una hora. Quan faltin 10 minuts hi afegim les castanyes en almíbar si en teniu. Si no hi podríeu posar orellanes, prèssescs secs o prunes.

dijous, 8 de juny del 2017

pasta fresca amb cors de carxofes

CONSERVES

Les conserves van inventar-se per la guerra. Perquè els soldats poguèssin transportar aliments sense risc que es fessin malbé i fòssin fàcils de menjar en qualsevol circumstància. Ara hem evolucionat més en aquest món i hi podem trobar altres maneres de conservar els aliments que no siguin en llauna, com per exemple els envasats al buit. No només s'envasen al buit els aliments sinó que també es couen envasats al buit i tot. Aquest és el cas de les carxofes que he trobat que son boníssimes i estalvien molta feina, és clar. Pels que teniu poc temps aquesta és la vostra recepta. La fareu amb el temps que es cou la pasta fresca. Altres receptes ràpides amb aliments elaborats: pop a la gallega, amanida de mongetes amb cireres, sopa de blat de moro, quinoa amb escopinyes, pizza de mozzarella, entrepà d'ou ferrat i escalivada, botifarra amb escalivada, amanida de mongetes amb escalivada o l'amanida de pasta amb llaunes que amb aquest títol ho diu tot. 







INGREDIENTS:

1 paquet de tallarines fresques

1 paquet de cors de carxofa

1 tall de pernil

3 nous

1 gra d'all

oli

sal i pebre




Posem aigua amb sal en una olla per bullir la pasta. Quan bulli hi posem les tallarines i les bullim el temps que indica l'envàs.

Mentres posem una paella al foc amb un fons d'oli. Pelem l'all i el filetegem i el posem dins, quaqn veiem que ja balla és el moment de posar-hi els cors de carxofes. Vigileu que portin una mica de suc i us podríeu esquitxar amb l'oli calent. Les amanim amb molt poca sal i pebre.

Un cop la pasta ja és cuita la barregem amb les carxofes. Tallem a trossos petits el pernil i les nous per damunt i servim.

divendres, 2 de juny del 2017

hamburguesa de llenties vermelles

EL  MÓN VEGETAL

Ho dic així perquè m'agrada més que parlar del món vegetarià. Ser vegetarià és exclusiu, exclous menjar certes coses. A mi m'agrada més potenciar menjar certes coses. En el meu cuinar diari potencio el món vegetal. I trobo que no t'acabes les possibilitats. Les verdures es poden cuinar de moltes maneres, després tens les llegums, els cereals: en farina o pasta, les fruites... i les barreges de tot plegat. Combinacions infinites. Avui us proposo aquestes hamburgueses boníssimes. Proveu-les. I si voleu idees amb verdures mireu-vos aquest apartat i aquest on trobareu centenars de receptes.






INGREDIENTS:

1 ceba

1 tassa de cafè de llenties vermelles

1/2 tassa de blat bulgur

4 cullerades de salsa de tomàquet

1 cullerada de cafè de comí

1 cullerada de postres de pebre vermell dolç

orenga

farina d'arròs

herba dels canonges

per la salsa:

1 iogurt

2 cullerades de curri



Posem un pot al foc amb 5 tasses de cafè d'aigua i una mica de sal. Quan l'aigua bull hi posem les llenties. Les coem durant 10 minuts. Al cap de 10 minuts ho amanim amb orenga hi afegim el bulgur i apaguem el foc. Ho deixem tapat mitja hora que el bulgur es remulli i es cogui. El bulgur està precuit, només necessita remull per estovar-se.

En una paella hi posem una mica d'oli i hi afegim la ceba pelada i tallad a llunes primes. La deixem a foc baix amanida amb una mica de sal i hi posem una cullerada d'aigua i la deixem fer tapada a foc baix.

Un cop la ceba cuita l'amanim amb el comí i el pebre vermell dolç i hi afegim les cullerades de tomàquet. Quan el tomàquet ha reduit apaguem el foc.

Barregem aquest sofregit amb les llenties i el blat bulgur. En fem porcions com pilotes i les premem perquè agafin la forma. Les xafem molt lleugerament per fer-les una mica més planes. Les passem per farina d'arròs per sellar-les una mica.  Hem de fer tots aquests processos en compte que no es desfacin, sense premer-les amb molta força.

Encenem el forn i posem un paper d'enfornar untat amb una mica d'oli perquè no s'enganxin. Les amanim amb un mica d'oli per sobre. Les deixem 10 minuts.

Perparem la salsa amb el iogurt i les cullerades de curri.

Servim les hamburgueses amb un panet petit amb la salsa curri i herba dels canonges que aportarà frescor.