SABEU?
Sabeu què és el que hi ha a la dreta del plat? Doncs és un puré de patata lila. Innoveu, utilitzeu productes que no feu servir normalment i sorprendreu a la parentel·la. Prepareu la carn al forn, no dona feina perquè le deixeu allà i es va fent. Voleu algunes propostes per provar amb diferents carns? costellam de porc al forn amb salsa barbacoa, costellam de xai amb moscatell, llom a la sal, pollastre al forn amb fonoll i verdures, pollastre amb llima i llimona, pollastre farcit o xai al forn.
Sabeu què és el que hi ha a la dreta del plat? Doncs és un puré de patata lila. Innoveu, utilitzeu productes que no feu servir normalment i sorprendreu a la parentel·la. Prepareu la carn al forn, no dona feina perquè le deixeu allà i es va fent. Voleu algunes propostes per provar amb diferents carns? costellam de porc al forn amb salsa barbacoa, costellam de xai amb moscatell, llom a la sal, pollastre al forn amb fonoll i verdures, pollastre amb llima i llimona, pollastre farcit o xai al forn.
INGREDIENTS:
1 tall rodó d'un quilo
4 cebes
1 pastanaga
1 gra d'all
1 got de vi negre
pebre negre
4 cullerades de postres de sucre morè
oli i sal
Encenem el forn a 200 º.
Salpebrem el tall rodó per tot arreu. Posem una paella al foc grossa perquè hi càpiga el tall rodó i hi fiquem un fons d'oli. L'enrossim per tots costats. El retirem de la paella i el deixem en un plat. Traiem l'oli de la paella i el guardem.
En una plàtera de forn hi posem la ceba tallada a trossos, la pastanaga, el gra d'all. Agafem un got un got d'aigua i el passem per la paella per recollir tot el suc de la carn.
Tirem aquest suc a la plàtera amb la ceba i ho amanim amb una mica més de sal, sucre i pebre negre. Ho amanim amb l'oli d'enrossir la carn. Hi posem el tall rodó damunt de tota la verdura. Ho posem al forn a 180º durant 25 minuts.
Hi afegim el vi negre i ho deixem 25 minuts més, tombem el tall de tant en tant.
El traiem del forn el tallem a talls prims i el servim amb la salsa ben triturada fina.
El podem acompanyar amb un arròs basmati, uns espàrrecs a la planxa, un puré de patata o unes cebes caramelisades que explicaré a la propera recepta.
Salpebrem el tall rodó per tot arreu. Posem una paella al foc grossa perquè hi càpiga el tall rodó i hi fiquem un fons d'oli. L'enrossim per tots costats. El retirem de la paella i el deixem en un plat. Traiem l'oli de la paella i el guardem.
En una plàtera de forn hi posem la ceba tallada a trossos, la pastanaga, el gra d'all. Agafem un got un got d'aigua i el passem per la paella per recollir tot el suc de la carn.
Tirem aquest suc a la plàtera amb la ceba i ho amanim amb una mica més de sal, sucre i pebre negre. Ho amanim amb l'oli d'enrossir la carn. Hi posem el tall rodó damunt de tota la verdura. Ho posem al forn a 180º durant 25 minuts.
Hi afegim el vi negre i ho deixem 25 minuts més, tombem el tall de tant en tant.
El traiem del forn el tallem a talls prims i el servim amb la salsa ben triturada fina.
El podem acompanyar amb un arròs basmati, uns espàrrecs a la planxa, un puré de patata o unes cebes caramelisades que explicaré a la propera recepta.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada