SENZILL
Un plat tan senzill i tan bo. Aquest any va triomfar a les festes de Nadal. El secret està en posar el calamar i fer-hi només un parell de voltes fins que es torna blanc, però treure'l de seguida. Encara que sembli mentida és el secret perquè ens quedi tendre. Només tres ingredients i ja veureu quin resultat. Voleu veiure altres maneres de preparar els calamars? Calamars amb vi blanc, wok de calamars, calamars a la planxa a la llimona, calamars amb rossinyols, calamars a la grega, calamars a la planxa amb verduretes o els típics calamars a la romana.
INGREDIENTS:
4 calamars petits
8 alls tendres
4 shitakes
sal i pebre
Triem els alls tendres, tallem la part del peduncle i treiem dues de les pells exteriors. Els tallem a rodanxes.
Posem una paella al foc amb oli abundant que cobreixi bé el fons. Hi posem les rodanxes d'alls tendres i les deixem fer a foc baix, que es confitin.
Tallem els shitakes a dauets petits i els afegim a la paella. Ho amanim amb sal i pebre.
Demanem a la peixateria que ens tallin els calamars a rodanxes gruixudes. Un cop a casa els esbandin bé i els netegem de les restes de l'interior que puguin tenir.
Deixem fer els alls tendres fins que es tornen parcticament una gelatina molt tova. Aleshores hi posem els calamars a foc més fort i els donem un parell de voltes fins que es tornen blancs. Apaguem el foc i els servim de seguida.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada