CUIDAR-SE
Veieu el que hi ha a la foto? Si poseu això dins la vostra carmanyola teniu un plat amb tots els nutrients diferents queha de contenir un plat. Menjareu una mica de tot. I si ho feu per dinar a casa amb plat i estovalles també. Ja sabeu que soc aficionada a la fruita cuinada, m'agrada posar-ne a les amanides i a la carn. A veure què us sembla el plàtan aquí. La carn de gall dindi és molt sana i pot ser una alternativa al pollastrte per no repetir-se. En fi aquí us deixo més receptes de carn amb fruita: costellam de xai amb moscatell, estofat de gall dindi a la taronja, entrecot amb puré de moniato a la taronja, llom amb cireres, magret d'ànec amb salsa de nabius, magret d'ànec amb salsa vermella, pollastre amb llima i llimona, pollastre amb magrana, pollastre rostit, rellomillo amb salsa de gerds, rodó de gall dindi amb raïm o xai al forn.
INGREDIENTS:
200 g de daus de gall dindi (de la part de dalt de cuixa)
1 ceba petita
1 all
1/2 albergínia grossa
2 tasses de mill o de quinoa
1 plàtan
2 cullerades de vi negre
1/2 tassa de cafè de Pedro Ximenez
pebre negre, orenga i sal
Posem un pot al foc amb 4 tasses d'aigua i sal. Quan bulli hi posem el mill o la quinoa i ho deixem bullir a foc baix tapat durant 15 minuts. Si feu mill potser necessitarà una mica més de cocció.
Pelem l'albergínia i la tallem a daus de 2x2 cms aproximadament. Pelem la ceba i la tallem a trossos petits.
En una cassola hi posem un fons d'oli i hi fem enrossir els daus de gall dindi ja salpebrats.
Un cop la carn ja s'ha enrossit posem a la cassola els daus d'albergínia i la ceba tallada petita. Ho amanim amb orenga i sal.
Quan veiem que l'albergínia ja s'ha estovat hi afegim el vi negre i el Pedro Ximenez. Ho deixem reduir fins que jo no hi veiem líquid.
Afegim 2 tasses de cafè d'aigua i ho deixem fer a foc baix durant 10 minuts tapat.
Quan faltin 5 minuts hi posem el plàtan pelat i tallat a rodanxes no gaire gruixudes, tornem a tapar i ho deixem fer els 5 minuts últims.
Servim el mill amb l'estofat pel damunt.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada