divendres, 22 d’abril del 2016

seitons cruixents

ULL VIU

Quan aneu a la peixateria obriu bé els ulls i compreu el peix que us faci més goig, el que veieu més fresc. Un peix fresc es veu encara amb nervi, te un cert to. El peix que es veu desmaiat porta ja molt de temps mort. També s'enfonsen els ulls, per tant els ulls han de ser brillants i estar sortits, no enfonsats a dins. Per tant emporteu-vos el que faci més bona cara, el més guapo. Després ja pensareu com fer-lo. Això em va passar amb aquests seitons, em vaig enamorar d'ells. A més estaven bé de preu o sigui que negoci rodó. La peixatera me'ls va netejar, sempre us dic que busqueu bé una peixatera de confiança, que val la pena. Ella em cuida i jo li dono fidelitat! Els seitons els rebossarem amb farina de cigrons que va molt bé. Proveu altres receptes de peix blau: tonyina amb ceba al vi negre, tonyina a la planxa amb emulsió de tomàquet, marmitako de bonítol, amanida de verat escabetxat o sardines escabetxades.








INGREDIENTS:

300 g de seitons

farina de cigrons

crema balsàmica de vinagre de mòdena

1/2 taronja

oli i sal


Un cop nets els seitons i secs, si convé ho feu amb paper de cuina, els salem.

Els posem en un plat amb farina de cigrons per rebossar-los per tot arreu. En traiem l'excès donant uns copets.

Posem una paella al foc amb oli abundant i quan estigui ben calent hi posem els seitons en poca quantitat cada vegada. És millor fregir-los en tandes perquè d'aquesta manera no es refreda l'oli i queden més cruixents.

Els servim amb un rajolí de crema balsàmica de módena per damunt i uns grills de taronja.

Si us vé de gust podeu provar de tirar-hi unes quantes gotes de taronja en comptes de llimona per variar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada