dijous, 15 d’octubre del 2015

crema de verdures i alga wakame

FONT DE NUTRIENTS

Les algues son una font de micronutrients. L'alga wakame que és la que farem servir avui ve assecada, com si fossin bolets secs i necessita hidratar-se de nou abans de fer-la servir. Triplica el seu volum un cop s'hidrata, per tant en tindrem prou amb poca quantitat. Porta calci i ajuda en el sistema immunitari entre altres coses. Un cop remullada la podem menjar crua en amanida. Avui l'afegirem a una sopa. Comencem amb les sopes d'hivern. Res millor per un sopar. Proveu sopes originals com: sopa de tomàquetcrema de musclossopa de ceba gratinadasopa de peix amb fonoll o sopa minestrone. A aquesta última també hi podríeu afegir una mica d'alga wakame.







INGREDIENTS:

1 carbassó

2 porros

1 ceba

1 cullerada sopera d'alga wakame deshidratada

oli



Posem l'alga wakame en un plat fondo amb aigua i la deixem remullar perquè s'hidrati.

Pelem els porros de la primera pell. Tallem les fulles de la part verda amb un tall de dalt a baix per poder-lo netejar sota un raig d'aigua. No cal arribar a tallar-lo fins al final, només la part verda. D'aquesta manera li podrem treure tota la terra que te entre les diferents capes.

Pelem la ceba i netegem bé el carbassó, si te una pell tibada i brillant no cal que el pelem.

Tallem les verdures a trossos no massa grossos.

Posem una olla al foc amb un fons d'oli i estofem les verdures a foc mig tapades amb una mica de sal fins que s'estovin.

Hi afegim aigua fins a cobrir-les i ho deixem bullir a foc alt durant 10 minuts.

Hi posem l'alga wakame amb la seva pròpia aigua de remull per aprofitar els minerals que hi hagin pogut quedar.

Ho deixem 5 minuts més al foc a partir que torni a bullir i apaguem.

Passem la sopa pel túrmix fins a fer-ne una crema fina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada