LA GRAN DESCONEGUDA
Què és això que sembla una patata negra? Les fulles també s'aprofiten? Com es deu pelar? Aprofiteu la vostra curiositat i experimenteu! Sabíeu que les bledes son la parta verda d'una espècie de remolatxa? Sabíeu que només se n'aprofitaven les seves fulles fins fa alguns segles? Perdem la por a la remolatxa, jo només la menjava de tant en tant en amanides i la comprava en pots de vidre de la que està envinagrada. Fa un temps però que la compro crua i l'aprofito tant per amanir amb una mica de vinagre de Mòdena ben primeta i deixada macerar com cuinada. La remolatxa és molt rica en vitamina B de molts tipus i si la consumim crua encara aprofitarem més les seves vitamines. Però a part de la fibra que porta etc, trobo que també té el valor culinari, aquest gust dolç i el seu color, que m'en dieu del color? Jo he descobert que com a patata dolça, ja que te aquesta textura farnàcia un cop cuita, és molt aprofitable. Què us sembla aquesta amanida amb llagostins? Teniu altres plats per provar-la: amanida de patates i remolatxa o gaspatxo de remolatxa.
Ara si en trobeu ja ho sabeu, compreu-la i experimenteu. Ah, i penseu que si les fulles estan ben maques les podeu aprofitar també per menjar en una amanida.
INGREDIENTS:
1/2 enciam de fulla de roure
2 remolatxes petites
8 llagostins cuits
2 cullerades soperes d'anacards
5 cullerades de maionesa
1 llauna de tonyina petita
porradell
1/2 llimona
pebre negre
sal
Posem un pot amb aigua al foc amb una mica de sal. Just aha de cobrir les remolatxes a trossos.
Pelem les remolatxes com si peléssim una patata. Tenen una pell fina però la seva carn és dura com una patata. Un cop pelades les esbandim i les tallem a mitges llunes no gaire gruixudes. O sigui primer en fem rodanxes i després les partim pel mig. Les posem al pot quan l'aigua bulli i les deixem uns 15 minuts, fins que les punxem amb una froquilla i veiem que ja estan toves.
Un cop cuites les escorrem i les reservem.
Mentre es couen podem netejar l'enciam i escorrer-lo bé.
Si no tenim maionesa feta la preparem.
Barregem la maionesa amb la tonyina, porradell picat, pebre negre i unes gotes de llimona. Ho passem tot pel túrmix perquè quedi ben barrejat.
Pelem els llagostins si ja les heu comprat bullits, jo us aconsello de tenir-ne al congelador i treure'ls en un moment de desesperació quan no saps que fer. Es descongelen molt ràpid. A més pesen poc i no son tan cars com semblen.
Muntem l'amanida, posem a sota l'enciam, hi repartim la remolatxa i els llagostins pel damunt. Finalment hi escampem els anacards, penseu sempre a consumir-los torrats, crus no son aconsellables perquè tenen una substància que és lleugerament tòxica. Poseu una mica de la salsa al mig de la plàtera o bé serviu-la en salsera a part perquè cadascú se n'hi posi.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada